Fiat 500, în topul celor mai sigure maşini din 2011 în SUA

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 19.10.2011
Testele organismului american IIHS au scos la iveală faptul că micul Fiat 500 este printre cele mai sigure maşini vândute în 2011 pe piaţa din Statele Unite.

Esential

7 airbaguri are Fiat 500 în standard.

Actualul Fiat 500 a revoluţionat normele de siguranţă europene în segmentul mic atunci când a fost testat de EuroNCAP. Organismul internaţional i-a acordat cinci stele şi a apreciat echiparea sa cu şapte airbaguri în dotarea standard.

Se pare că meritele micului model italian încep să fie recunoscute şi dincolo de Ocean, unde 500 a fost ales recent în topul celor mai sigure maşini din Statele Unite în 2011. Clasamentul, întocmit anual de IIHS (abrevierea de la Insurance Institute for Highway Safety), cuprinde până acum opt modele Chrysler şi face loc unei premiere, un prim model Fiat, demn de această distincţie.

Testele IIHS, desfăşurate în cadrul unui centru asemănător celui EuroNCAP din Europa, stabilesc performanţele automobilelor în eventualitatea unui impact frontal, lateral, a unuia posterior şi a unei rostogoliri.

În Statele Unite, Fiat 500 vine echipat standard cu airbag pentru genunchii şoferului, airbaguri frontale cu deschidere controlată, airbaguri laterale pentru zonele pelvisului şi a toracelui, airbaguri de tip cortină pentru pasagerii faţă şi spate, tetiere active, centuri pretensionate şi elemente de ranforsare la nivelul uşilor. 

via | egm

Comentarii (6)

  • astept sa sara tdi-stii in aer ca defapt polo e cea mai buna..........
    21 17
  • e o zicala
    fiat iti iei service scrie pe tine!
    12 21
  • poate vine huidu cu ML si nu o sa mai fie asa sigura
    14 4
  • ads
    sunteti de departe site-ul cu cel mai agresiv mod de a afisa reclamele... sper ca aveti frigidere mari acolo ;)
    7 1
  • @dan
    Fiat 500 e in alta clasa fata de Polo. E mai mic si cu pretentii mai premium. Nu se pot compara pentru ca au destinatii diferite, si ambele sunt foarte bune in sinea lor. Stop being a hater.
    6 6
  • @e o zicala
    nu scrie service pe tine

    http://laurentiu.elenaworld.net/2011/05/top-adac-fiabilitate-2011-sandero-este-pe-locul-7-in-germania/

    fiat 500 este o masina "cam" fiabila
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru