Fiat 500 si Mini Cooper ar putea fi oferite si in versiuni cu patru usi

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 20.04.2010
Piata auto din Statele Unite ale Americii ar putea primi atentie speciala din partea celor de la BMW si Fiat, prin crearea unor versiuni cu patru usi ale modelelor Mini Cooper si Fiat 500.

Atat germanii de la BMW Group, cat si italienii de la Grupul Fiat vor crea versiuni speciale ale modelelor MINI Cooper, respectiv Fiat 500 pentru piata din Statele Unite ale Americii, acestea urmand sa aiba patru usi. Potrivit unor surse, cei de la BMW au creat un grup de studiu, caruia i-au prezentat prototipul unui Mini Cooper cu cinci usi. Membrii publicului au fost incantati de modelul prezentat, iar acesta are sanse sa intre in productie. In cazul in care modelul ar intra in productia de serie, acesta va fi fabricat la uzina Magna Steyr din Austria langa fratele sau Mini Countryman. Debutul pe piata ar trebui sa aiba loc undeva in 2012.

Versiunea cu cinci usi a lui Mini Cooper a fost anuntata inca de anul trecut de o serie de zvonuri. La acea vreme, se vehicula un competitor cu cinci usi al lui Volkswagen Golf GTI. De atunci insa, Mini a lansat primul sau crossover, Countryman si a prezentat si primul sau sistem de tractiune integrala – intitulat ALL4, care echipeaza o versiune a modelului aminitit mai sus.

Desi primele detalii privind platforma lui Mini Cooper cu cinci usi nu au iesit inca la suprafata, acest model va oferi in continuare doar patru locuri, ceea ce inseamna ca singurele modificari aplicate vor fi pentru obtinerea unui plus de spatiu interior si un acces facil pentru locurile din spate.

Italienii de la Fiat vor prezenta informatii noi in decursul zilei de miercuri, iar una dintre noutati ar putea fi o versiune americana a lui Fiat 500. Cei de la AutoWeek sustin ca detin informatii din cadrul companiei italiene care anunta dezvoltarea unei versiuni cu patru usi a lui 500. Modelul va fi lansat atat pe piata din Statele Unite ale Americii, cat si pe piata din Europa, dar va fi oferit spre vanzare in mod diferit pe aceste piete. In timp ce Fiat va pune accentul pe spatiu pe piata americana, versiunea europeana a lui 500 cu patru usi ar putea fi vanduta ca un vehicul comercial usor. Lansarea acestui model nu va afecta celelalte versiuni ale lui 500 lansate deja pe piata, acestea urmand sa fie comercializate in continuare dupa aceleasi criterii.

Via | Egmcartech | Rpmgo

Comentarii (2)

  • Marius
    Aoleu! Fiat 500 cu 4 usi arata de-a dreptul hidos. E ciudat!
    8 0
  • Parca e o imitatie de Geely din lateral.
    Norocul lui ar fi ca are fatza de 500...

    Sa speram ca ramane doar in Photoshop.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru