Fiat a inregistrat profit pe cel de-al treilea sfert al anului 2009

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 21.10.2009
Divizia de constructie a automobilelor din Grupul Fiat a reusit sa revina pe profit dupa o perioada dificila. Acestia au reusit sa depaseasca asteptarile interne ale analistilor italieni, inregistrand un profit de 155 milioane de euro.

Italienii de la Fiat au reusit sa revina pe profit in aceasta perioada dificila. Divizia responsabila cu constructia de automobile a obtinut un profit operational de 231 milioane de dolari in cel de-al treilea sfert al anului 2009. Veniturile Grupului Fiat in perioada iulie-septembrie a scazut cu 15.9 procente fata de aceeasi perioada a anului trecut, atingand 12 miliarde de euro.

Desi Grupul Fiat a avut de suferit, divizia care se ocupa de productia modelelor Lancia, Alfa Romeo si Fiat a reusit sa inregistreze un profit in urma comertului de 155 milioane de euro, care a depasit asteptarile analistilor, care estimau un profit de 118 milioane de euro. Odata cu acest anunt, oficialii Fiat au declarat ca si-au atins obiectivele financiare pentru acest an, inregistrand un profit comercial de peste 1 miliard de euro si o datorie sub cinci miliarde de euro. Profitul comercial mentionat mai sus reprezinta valoarea profitului operational inainte de calcularea unor elemente extraordinare, cum ar fi anumite contracte semnate inainte de alianta cu Chrysler.

Astfel, Fiat va reverifica toate contractele sale semnate in trecut, pentru a cerceta viabilitatea in viitor a investitiilor pe care le-a facut pana in prezent. Aceasta actiune nu va avea un impact financiar asupra grupului Fiat, deci italienii nu vor primi sau cheltui niciun ban pentru a realiza acest obiectiv al proiectului pe care vor sa il demareze.

Via | AutomotiveNews (inreg.)

Comentarii (2)

  • schumi
    FIAT
    La mai mare! ;-)
    4 2
  • fiat
    bravo lor.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru