Fiat anunţă trei versiuni noi pentru motorul TwinAir de 0.9 litri

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 29.05.2011
Oficialii Fiat au anunţat că vor să introducă trei versiuni noi ale motorului TwinAir de 0.9 litri. Vorbim despre o variantă de 105 cai,una de 65 de cai şi o versiune care va utiliza GPL şi benzină.

Săptămâna trecută s-a desfăşurat cea de-a 13-a ediţie a concursului “Motorul Anului”, iar premiul cel mare a fost revendicat de propulsorul TwinAir de 0.9 litri. Mai mult decât atât, motorul italianilor a câştigat şi la categoriile “cel mai bun motor nou”, “cel mai ecologic motor” şi “cel mai bun motor mai mic de un litru”.

Disponibil în prezent în configuraţia Turbo de 85 de cai, proaspătul învingător de la Stuttgart va veni pe piaţă cu trei versiuni noi. Vorbim despre o variantă mult mai potentă care va dezvolta 105 cai putere, una care va utiliza atât benzină cât şi GPL şi o versiune aspirată de 65 de cai.

Ultima dintre acestea îşi va face debutul pe generaţia viitoare a lui Panda şi va oferi un consum redus de carburant şi emisii mai mici de CO2. Pentru anul acesta, oficialii italieni preconizează că vor produce 100.000 de motoare TwinAir, iar în 2012 vor ca numărul unităţilor asamblate să ajungă la 250.000.

Via | Autocar

Comentarii (3)

  • Oau!
    Versiunea de 105 cp este geniala. Mi-as dori un Fiat 500 0.9 de 105cp dar sunt sigur ca pretul va fi prea ridicat din pacate. Ar fi interesant daca Abarth ar modifica putin motorul. Bravo Fiat!
    17 5
  • intr-adevar bijuterie de motor. pentru masinute de oras merge.
    5 0
  • Cornel Socariciu
    vesti bune pentru cei ca mine care vor o masina economica.

    Poti sa-mi spui cam ce putere va avea varianta cu GPL?

    Si pe ce modele va fi amplasata aceasta varianta?

    Citisem undeva ca va avea 80 cp cu 5 mai putin decat motorul de pe fiat 500 actual.

    mersi mersi
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru