Fiat ar putea comercializa versiunea proprie a lui Mazda MX-5 sub numele 124 Spider

de Sebastian Toma
Joi, 12.02.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fiat 124 Spider este numele vehiculat pentru varianta italiană a lui Mazda MX-5, aşteptată să debuteze în 2016.

Fiat Chrysler Automobiles ar putea să vândă varianta proprie a lui Mazda MX-5 sub numele Fiat, nu Alfa Romeo, aşa cum era stabilit iniţial. Veştile vin de la britanicii de la Auto Express, care afirmă că au surse apropiate problemei, care au dezvăluit şi numele viitorului model: Fiat 124 Spider. Ulterior, modelul va primi o versiune de performanţă dezvoltată de divizia Abarth, declară sursa anonimă citată de publicaţia britanică. Potrivit primelor informaţii, decizia italienilor de a schimba numele modelului este strâns legată de hotărârile lui Sergio Marchionne, care a decis că ar putea fi mai profitabil să folosească numele Fiat în locul lui Alfa Romeo.

POVEȘTI AUTO: Mazda-MX5 - moştenirea Jinba Ittai merge mai departe

Potrivit unei surse din cadrul companiei italiene, toate modelele Alfa Romeo trebuie să fie 100% italieneşti, aşa că acest roadster nu s-ar fi încadrat în filozofia mărcii. Indiferent ce siglă va purta versiunea italiană a lui Mazda MX-5, aceasta va fi construită la fabrica mărcii nipone din Hiroshima. Înţelegerea iniţială dintre cele două companii prevede ca modelul japonez să fie lansat primul în 2015, urmat de versiunea alternativă de la Fiat în termen de 12 luni.

Mazda MX-5: cel mai popular roadster din lume a ajuns la a patra generaţie

Urmareste Automarket
Numele de Fiat 124 Spider pentru acest roadster a fost vehiculat după ce o sursă din SUA a anunţat o cerere de înregistrare a numelor ”Fiat 124” şi ”Fiat 124 Spider” în cadrul biroului de mărci înregistrate. Denumirea de 124 Spider a fost utilizată în premieră de Fiat în anul 1966, când a lansat un roadster cu motor central şi tracţiune spate.
Deloc întâmplător, varianta italienească a lui Mazda MX-5 va beneficia de aceeaşi configuraţie, deci Fiat ar face încă o revenire la o denumire istorică, după cum a făcut şi când a lansat versiunea modernă a lui 500.

Mazda MX-5 ar putea fi oferit şi în versiuni turbo

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru