Fiat Bravo Xtreme: show car radical dezvăluit în Brazilia

de Mircea Meșter
Joi, 25.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cum ar fi arătat Fiat Bravo într-o versiune Abarth dacă modelul italian ar fi reuşit să-şi atingă ţintele de vânzări în Europa? Răspunsul vine din Brazilia, acolo unde italienii au prezentat un concept interesant.

Esential 253 de cai putere au reuşit cei de la Fiat să scoată din motorul T-Jet care în versiunea de serie dezvoltă 140 CP.
În timp ce Fiat Bravo se chinuie să-şi ducă la bun sfârşit generaţia actuală, compacta italiană urmând să fie înlocuită ulterior de un crossover de mărimea lui Qashqai, modelul are o cu totul altă traiectorie în America de Sud, acolo unde Fiat se bate cu Volkswagen pentru primul loc pe una dintre cele mai mari pieţe ale lumii. Ei bine, pentru a le mulţumi clienţilor din această parte a lumii, Fiat a adus la Salonul Auto de la Sao Paulo un concept care se numeşte Bravo Xtreme şi care este construit pe baza unui Bravo de serie.

Schimbările pe care designerii le-au adus la nivel exterior pe showcar-ul brazilian sunt radicale. Practic, în afară de capotă, toate elementele caroseriei sunt schimbate. Avem un nou spoiler frontal, faruri modernizate, jante masive de 19 inch, o grilă imensă care găzduieşte logotipul Fiat şi proiectoare LED în formă de bumerang.

În spate, spoilerul primeşte două ţevi de eşapament şi un difuzor de aer, iar stopurile au acum centrul de culoare albă. Totul vine pe fondul unei caroserii vopcite într-o nuanţă gri închis mată.

Alte modificări importante vin sub capotă. Aici, motorul T-Jet de 1.4 litri care pe Bravo are 140 de cai putere este dus până la 253 CP şi 340 Nm. Pentru a putea să facă faţă noilor provocări dinamice, Bravo Xtreme vine, de asemenea, cu suspensii modificate, sistem de frânare şi direcţie tunate şi cu o stabilitate net îmbu8nătăţită în viraje. Din păcate, performanţele maşinii dezvoltate special pentru Salonul Auto din Sao Paulo nu vor putea fi testate în viaţa reală, maşina fiind un simplu exerciţiu de design care arată cum ar fi putut fi dezvoltat un eventual Abarth Bravo dacă modelul italian ar fi avut succes în Europa.

via Autoforum.cz

Comentarii (3)

  • cand apare 'noul' bravo?
    2 0
  • Hmmmmm.....cum asa...pai din pix duc motorul de 1.4 si la 500 cp. E cam aiurea, la un salon auto se cam prezinta masini nu benzi desenate.
    4 5
  • Arata ca o musca, urasc mustele, nu vreau sa vad muste uriase pe asfalt.
    1 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru