Fiat Chrysler Automobiles ar putea lansa variante mai mari ale lui 500X şi Renegade

de Sebastian Toma
Marti, 24.03.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jeep Renegade şi Fiat 500X, doi fraţi de platformă ai concernului FCA, ar putea primi variante mai mari care să lupte în segmentul SUV-urilor compacte.

Fiat 500X şi Jeep Renegade ar putea primi o pereche de fraţi mai mari, titrează englezii de la Autocar. Cele două modele noi ar urma să împartă platforma tehnică şi fabrica, la fel cum fac şi fraţii lor mai mici, iar noua poziţionare a acestora ar fi încadrată în segmentul SUV-urilor compacte. Noile modele ale FCA promit echipări generoase şi preţuri competitive în segmentul SUV-urilor de clasă compactă. Cei de la FCA sunt convinşi că fraţii mai mari ai lui Renegade şi 500X vor deveni profitabili deoarece sunt bazaţi pe platforme deja existente şi vor împărţi numeroase componente tehnice.

Cele două modele noi ale concernului italo-american fac parte din noua strategie a concernului, care implică abandonarea ideii unei game complete pentru marca Fiat pentru concentrarea asupra modelelor de succes din ofertă şi pentru extinderea gamei de SUV-uri a celor de la Jeep. SUV-ul de segment C al mărcii Jeep vine ca un înlocuitor mult aşteptat al modelelor Patriot şi Compass. Încă de când au fost eliminate cele două modele compacte din gama Jeep, înlocuitorul lor fără nume fusese confirmat pentru debut în anul 2016.

Platforma actualelor modele Fiat 500X şi Jeep Renegade a fost construită de la zero şi se bucură de o suspensie independentă de tip MacPherson pentru ambele punţi şi de un sistem de tracţiune integrală dezvoltat de GKN.

Spre deosebire de sistemele convenţionale de tip Haldex, sistemul de tracţiune integrală oferit pe Renegade şi pe 500X foloseşte un cuplaj comandat electronic pentru a decide momentul în care trebuie să transmită putere şi către roţile din spate, în timp ce sistemele Haldex se bazează pe un sistem hidraulic.

Via Autocar

Comentarii (7)

  • Daca mai vad multe derivate din Fiat 500, vomit.
    11 10
  • Ce nu va place sa fiti informati : nu exista nici un model derivat din Fiat 500 !!! Este pur si simplu marketing , folosind numele modelului pentru a promova si automat a vinde cat mai multe unitati din modelele respective.
    7 2
  • @ztele: cum naiba nu e derivat din Fiat 500 cand el arata la fel? nu cred ca Mario se referea la platforma tehnica/partea mecanica.
    3 6
  • Adica FCA vrea sa lanseze un alt model intre Jeep Renegade si Jeep Cherokee?
    Am inteles ca Jeep Renegade nu are un succes prea mare la vanzari.
    9 7
  • Automarke
    Fiat Chrysler = FAIL
    6 10
  • Mario @ ztele
    De acord cu tine, insa tocmai asta ma deranjeaza. Ei incearca sa profite de prestigiul unui model pentru a-si spori vanzarile, iar in cele din urma sfarsesc prin a avea in portofoliu automobile gen matrioska, ce par a fi toate inspirate din legendarul 500.

    As prefera sa inventeze ceva nou, si nu sa se plafoneze, considerand ca vor avea mare succes prin prisma unui model ce a fost candva un hit. As prefera sa vad ca sunt capabili sa creeze un nou model "iconic".
    3 5
  • Automobile gen matrioska gasesti la BMW, AUDI... doar ca se numesc altfel modelele . Asa ca de ce nu ar face tot asa si FCA
    9 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru