Fiat-Chrysler mai pierde un om important: un apropiat al lui Sergio Marchionne, Alfredo Altavilla a renunțat la conducerea operațiunilor din Europa

de Paul Cosma
Marti, 24.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Șeful Fiat-Chrysler pentru regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa), Alfredo Altavilla, a renunțat la funcție, la scurt timp după ce Sergio Marchionne a fost înlocuit la șefia grupului, din cauza unor probleme grave de sănătate. Altavilla este un apropiat al lui Marchionne, iar poziția sa va fi ocupată temporar de Mike Manley, noul CEO Fiat-Chrysler.

Grupul Fiat-Chrysler trece printr-o perioadă dificilă, mai ales în contextul stării de sănătate a lui Sergio Marchionne. Acesta este internat în prezent la Spitalul Universitar din Zurich, acolo unde a suferit duminică o serie de complicații după o operație la umăr.

În urma acestor evenimente, Alianța Fiat-Chrysler a decis ca postul de CEO să fie preluat imediat de Mike Manley, care până în prezent era CEO-ul Jeep, brandul cu cea mai bună evoluție din cadrul Alianței.

După înlocuirea lui Sergio Marchionne, grupul a mai pierdut un om foarte important din conducere. Alfredo Altavilla, șeful operațiunilor din regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa) a renunțat la funcție.

Altavilla este un apropiat al lui Sergio Marchionne, fiind unul dintre favoriții să preia poziția de CEO, însă acționarii FCA au decis ca noul șef să fie Mike Manley, cel care va ocupa temporar și poziția de director EMEA.

Cu toate acestea, Altavilla va mai rămâne în companie până la sfârșitul lunii august pentru a facilita tranziția către o nouă conducere a regiunii EMEA.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru