Fiat-Chrysler și Peugeot au anulat dividendele din cauza crizei COVID-19: “Fuziunea va fi finalizată până în martie 2021”

de Paul Cosma
Sambata, 16.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fiat-Chrysler și Peugeot au anunțat anularea dividendelor pentru acționari, din cauza crizei COVID-19 care a dus la scăderea vânzărilor. Companiile spun că fuziunea lor va fi finalizată conform planului stabilit, până în martie 2021.

Conducerile Fiat-Chrysler și Peugeot au decis că dividendele pentru anul fiscal precedent nu vor mai fi acordate în 2020, în contextul pandemiei de coronavirus.

Cei doi mari producători au solicitat recent Uniunii Europene să înceapă investigația pentru fuziune, iar Comisia Europeană a anunțat că va da un răspuns final până în 17 iunie.

În funcție de modul în care fuziunea va influența piața auto globală, liderii europeni pot fi de acord cu fuziunea, o pot respinge sau o pot aproba cu respectarea anumitor condiții stricte.

În momentul anunțului inițial de fuziune, noul constructor rezultat ar fi avut o evaluare bursieră de circa 42 de miliarde de euro și o producție anuală de circa 8.7 milioane de mașini.

În ciuda problemelor provocate de criza COVID-19, cele două companii spun că fuziunea va merge mai departe și va fi finalizată în primele trei luni din 2021.

Via FCA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru