Fiat: cutie cu dublu ambreiaj in 2009

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 29.01.2008
Fiat a proiectat si va dezvolta in 2009 o noua tehnologie de transmisie, similara DSG-ului de la VW.

Fiat a anuntat ca va lansa, in premiera pentru marca italiana, o transmisie cu dublu-ambreiaj care isi va face debutul oficial in septembrie 2009 pe gama grupului din Peninsula. Noul sistem va fi botezat oficial Dual Dry Clutch, va fi foarte asmenator DSG-ului de la Volkswagen Group, va fi vorba de o cutie cu sase rapoarte din generatia C635 a celor de la Fiat si va include atat versiuni manuale cat si automate.

Noile cutii DDC vor fi construite in Italia, la uzina din Verrone, urmand ca primele modele care vor beneficia de noua creatie tehnologica sa fie Grande Punto si Bravo. Ulterior, cutia DDC va intra in dotarile tuturor modelelor Alfa si Lancia. Investitia totala pentru dezvoltarea acestui proiect este de 500 de milioane de euro.

Potrivit comunicatului Fiat, noua tehnologie va insemna consumuri reduse si performante mai bune pentru modelele Grupului.

Comentarii (2)

  • cutia cu dulu ambreiaj
    Se pare ca Audi/VW au dat o alta lovitura cu DSG-ul. Dupa ce nemtii de la BMW s-au grabit sa-i copieze urmeaza Fiat-ul. Nu m-as mira ca aceasta cutie sa fie cercetata piesa cu piesa si de alti constructori.
    0 0
  • si ford-ul a copiat-o
    deja ford-ul a bagat pe facelift-ul lui focus o cutie asemanatoare ...powershift parca se cheama .E clar ca e o idee buna care va fi folosita de tot mai multi constructori
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru