Fiat, dupa alianta cu Chrysler: "Vrem sa colaboraram si cu Opel!"

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 01.05.2009
Industria auto mondiala e pe punctul de a naste un grup format din Fiat, Chrysler si Opel. Seful italienilor sustine ca o alianta cu Opel ar fi "ideala".

Dupa ce a ajuns la un acord cu Chrysler, Fiat isi continua cautarile pentru posibili parteneri in Europa. Desi analistii sustineau ca un contract semnat cu Chrysler va insemna automat terminarea negocierilor cu Opel, Sergio Marchionne, CEO al Fiat, sustine ca negocierile de abia acum incep.

"De acum trebuie sa ne concentram pe colaborarea cu Opel. Este partenerul nostru ideal", a spus Marchionne intr-un interviu acordat publicatiei italiene La Stampa.

Opel se afla in dificultate in acest moment, dupa ce General Motors, grupul de care apartine marca germana, a anuntat ca va renunta incepand cu ianuarie 2010 la aceasta. In aceste conditii, Opel isi cauta cumparatori sau parteneri, cei mai aproape de incheierea unui acord fiind Fiat si grupul canadiano-austriac Magna.

via | AFP

Comentarii (2)

  • daca aceasta colaborare va avea parte atunci cred ca va fi un succes pentru amandoua......pt ca Fiat si Opel sunt marci in mare crestere.....mai ales Fiatu.....
    0 0
  • minunat
    Fiat colaboreaza cu Opel de mai multi ani :D Prin intermediul parteneriatului cu GM - Divizia motorizari :D Oricum e minunat ca fac public acest interes si cred ca asta e solutia viitorului automobilismului, comasarea mai multor concernuri intr-unul singur pentru a crea ceva minunat, de viitor si mai bun.

    Daca luam fiabilitatea motoarelor Fiat cu agresivitatea + designul Chrysler si anduranta Opel s-ar putea sa iasa niste masini care vor frange inimi peste tot in lume.

    Numai bine
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru