Fiat exclude o alianţă cu grupul PSA Peugeot Citroen: "Nu se potriveşte cu obiectivele noastre"

de Daniel Popescu
Vineri, 27.05.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fiat a negat zvonurile că va fi cumpărată parţial de compania chineză Guangzhou şi a exclus ipoteza unui parteneriat cu grupul PSA Peugeot - Citroen, chiar dacă statul francez va vinde până la 14% din acţiuni.

Presa internaţională a speculat recent că producătorul chinez Guangzhou Automobile Group (GAC) intenţionează să cumpere pachetul majoritar de acţiuni al grupului Fiat-Chrysler.

Informaţia a avut drept efect o creştere temporară a acţiunilor, însă constructorul italo-american a clarificat speculaţiile. John Elkann, preşedintele Fiat, a admis că Fiat nu a făcut nicio înţelegere cu GAC, element care sugerează însă că între cele două părţi ar fi putut exista negocieri în acest sens.

Pe de altă parte, Fiat a anunţat anterior că este interesată de noi parteneriate cu alţi constructori pentru a-şi consolida poziţia pe piaţă. Una dintre oportunităţi ar fi grupul PSA Peugeot - Citroen, întrucât statul francez a anunţat că intenţionează să vândă o parte sau tot pachetul de 14% din acţiuni pe care îl deţine.

Urmareste Automarket
Cu toate acestea, acelaşi Elkann afirmă că o alianţă între cele două grupuri nu este potrivită din punctul de vedere "transformaţional".
"Peugeot nu ar fi în această categorie", a explicat el.

Pe lângă funcţia deţinută la Fiat, Elkann este şeful companiei de investiţii Exor, acţionarul principal al constructorului italian.

Via Automotive News

Comentarii (4)

  • Stutul francez...

    Bine spus!
    1 3
  • Hmmm.... A mai existat odata o alianta asemanatoare.... Parce se nume Simca, nu?
    2 0
  • Da, a fost ceva Peugeot - Simca - Talbot - Crysler.
    0 0
  • @LR

    Si Simca parca, inainte sa faca parte din aceasta alianta, producea sub licenta in Franta masin Fiat, nu? -:::)))
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru