Fiat Freemont se vinde ca pâinea caldă: 15.700 de comenzi

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 15.07.2011
Fiat se bucură de un succes neaşteptat cu Freemont în Italia. Comenzile pentru modelul american au depăşit estimările pentru întreg anul 2011.

Deşi noi toţi l-am văzut ca pe un simplu Dodge Journey cu siglă Fiat, publicul din Italia a găsit în modelul american o maşină potrivită nevoilor sale. O demonstrează comenzile pentru crossover-ul cu aer de monovolum, care au depăşit deja estimările oficialilor italieni.

La începutul lunii iunie, atunci când Freemont a păşit pentru prima dată pe pământ italian, directorii de vânzări Fiat plănuiau să vândă doar 13.000 de unităţi în 2011. Până în prezent însă, constructorul italian susţine că a reuşit să strângă 15.700 de comenzi pentru americanul cu siglă Fiat. Dacă evoluţia continuă, rezultatele din acest an ar putea să se apropie foarte mult de predicţia pentru 2012, adică 32.000 de unităţi.

Planurile italienilor au fost date peste cap în sensul bun, peninsularii fiind nevoiţi să le ceară celor de la Chrysler să mărească producţia lui Freemont. Americanii s-au conformat şi au crescut producţia lunii iunie până la 4076 de unităţi, graţie unui program prelungit impus angajaţilor.

via | egm

Comentarii (8)

  • Italia
    Bravo lor.
    In general masinile americane am vazut ca sunt foarte apreciate in Italia, iar cand italienii au posibilitate sa isi cumpere o astfel de masina din propriul grup Fiat, o cumpara nu doar pentru ce o ofera ci si din mandrie, ca e de'a lor, spirititul nationalist inca existand in sangele italienilor.
    26 2
  • Andrei
    Fiat - Chrysler
    in 2 ani de la cumparare deja a aparut chryslerul cu sigla Fiat. Desi mi se pare ca producatorul per total isi pierde identitatea cand pune la comun pe piata masini cu un alt producator, se pare ca aceasta miscare e rentabila.
    Totusi, "puneri la comun" sunt multe printre producatori:
    Toyota Aygo - Citroen - Peugeot
    Fiat Ducato - Citroen - Peugeot
    Mitsubishi iMiev - Citroen - Peugeot
    Mitsubishi Outlander - Citroen - Peugeot
    Fiat Doblo - Opel Combo
    Mercedes Sprinter - Volkswagen
    Fiat Fiorino - Peugeot Citroen
    6 3
  • =)))
    "Fiat Freemont va fi un esec comercial total
    Daca Fiat Bravo, un model compact este un esec total ( inclusiv in Italia unde VW Golf se vinde de doua ori mai bine ), ce sanse crezi ca va avea un Fiat ce are dimensiuni similare cu Mercedes E-Klasse "

    Comentariu anonim din 24.01.2011, la stirea cu prezentarea oficiala a lui Freemont. :)
    20 8
  • george
    IT TAKES A LOT MORE TO BE A SUCCESS...
    @ztele

    Am mai vazut filme din astea cu masini care se vindeau ca painea calda dupa lansare (mai ales in tarile lor de origine) dupa care gogosile se desumflau ca intepate cu furca. Intr-un caz anume, s-a recurs la regandirea modelului dupa cateva luni de la lansare...

    Plus, piata italiana nu e tocmai una reper mai ales fiindca e vorba de un model...hmmm..."italian". Hai sa asteptam cateva luni ca sa vedem evolutia modelului si pe piata italiana si pe cea germana care e ceva mai serioasa...nu de alta, ca sa nu bem o sampanie pe care n-o putem plati...
    8 18
  • kumite
    ......
    N-am curaj sa comentez.Stiu altii de ce.
    1 2
  • Durango
    E o masina reusita si e normal sa aiba succes. Americanii nu fac masini proaste,asta e clar.
    6 1
  • dan_grc
    Nu zic ca nu e bine, dar 32 de mii pt 2012 chiar nu mi se pare mult pt Italia
    2 3
  • Opinie
    Masina aceasta este una deosebita. Sunt curios sa vad pe viu transformarea Journey-ului in Freemont. Aceasta translatie in Europa a unui model american va fi un succes daca se face cum trebuie. Ma gandesc ca nu se cunoaste pe deplin aceasta reteta si ca atare unele modele vor avea rolul de cobai. Sper ca Freemont sa reuseasca. Altele vor fi insa americanele ce vor marca impunerea modelelor din America de Nord in Europa: Ram, Charger, Viper, Camaro, Orlando, Escalade, Lacrosse etc
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru