Fiat mărește miza pe mașini autonome: constructorul italo-american se alătură parteneriatul BMW cu Intel

de Daniel Popescu
Joi, 17.08.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fiat-Chrysler se alătură parteneriatului format de BMW și Intel pentru dezvoltarea unei mașini autonome pentru 2021.

Pentru o lungă perioadă de timp, Fiat-Chrysler (FCA) a stat departe de subiectul mașinilor autonome, chiar și atunci când o serie de constructori anunțau deja proiecte majore în această direcție. Prima schimbare de strategie a apărut la finalul anului trecut, când Fiat-Chrysler anunța un parteneriat cu Google pentru testarea unor unități Pacifica Hybrid cu funcții autonome.

Iată că lucrurile încep acum să devină cu adevărat serioase, întrucât constructorul italo-american s-a alăturat parteneriatului format anul trecut de BMW și Intel, care are ca obiectiv dezvoltarea unei mașini autonome până în 2021. Modelul respectiv este cunoscut in prezent drept iNext (foto)

Sergio Marchionne, CEO-ul FCA, consideră că parteneriatele reprezintă cea mai bună soluție pentru dezvoltarea unor astfel de tehnologii. "Pentru a dezvolta tehnologiile autonome este vital să formăm partneriate cu constructorii și furnizorii. Aceasta cooperare va permite FCA să beneficieze direct de sinergiile și economiile posibile atunci când companiile au viziune și obiective comune", spune el într-un comunicat de presă.

Inițial, BMW s-a aliat cu compania israeliană Mobileye, însă aceasta a fost cumpărată recent de Intel pentru pește 15 miliarde de dolari.

Modelul autonom pregătit pentru 2021 va avea nivelul 3 de autonomie, însă ulterior vor fi dezvoltate și modele care să corespundă nivelelor 4 și 5, care vor permite șoferului să aibă și alte activități la volan în timp ce mașina se conduce singură spre destinație.

Via Motor Authority

Comentarii (1)

  • e bine elev Macaroni

    ne apucam de rocket science cand si admiterea la liceu e cu semnul intrebarii
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru