Fiat nu respinge posibilitatea unei fuziuni

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 02.12.2008
John Elkann, nepotul lui Gianni Agnelli, a declarat ca exista posibilitatea ca Fiat sa fuzioneze cu o alta companie.

Soc pe piata auto. John Elkann (foto), nepotul lui Gianni Agnelli si vicepresedintele grupului Fiat, a declarat ca constructorul italian este gata sa fuzioneze cu cineva de pe piata auto, pentru a se intari in fata crizei economice mondiale.

Tanarul boss al Grupului Fiat, nascut la New York, nu este strain de mirajul pietei auto din SUA si sustine ca deocamdata trebuie vazut ce se va intampla cu cei trei mari producatori auto americani pentru a fi luata o decizie.

"Fiat vrea sa aiba un rol pe piata si, in aceste conditii, o fuziune este posibila. Nu sunt inca idei concrete, perspectiva economiei este prea opaca. De aceea trebuie asteptat pana la clarificarea situatiei constructorilor auto americani", a adaugat Elkann.

Vanzarile Fiat in Italia au inregistrat un declin de 30% in luna noiembrie, iar grupul a avertizat ca problemele economice ii pot reduce semnificativ profitul. John Elkann conduce holdingul familiei Agnelli si controleaza direct 30% din actiunile Fiat.

Via | Mediafax

Taguri: Fiat

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru