Fiat: "Nu vrem să cumpărăm acţiuni Mazda"

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 30.05.2012
Oficialii Fiat au declarat că nu sunt interesaţi de achiziţia acţiunilor Mazda, preferând să se concentreze pe portofoliul Chrysler.

Fiat nu are nicio intenţie de a achiziţiona acţiuni Mazda, anunţă John Elkann, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Fiat. Declaraţia lui Elkann vine în cadrul întrunirii anuale a Exor, compania de investiţii prin care familia Agnelii controlează mărcile Fiat şi Chrysler. Vestea a venit pe fondul zvonurilor care anunţau o potenţială preluate a companiei Mazda, deşi ambii parteneri au refuzat pentru moment posibilitatea unei alianţe. Cei de la Fiat preferă să folosească parteneriatul cu Mazda în scopul dezvoltării şi producţiei de modele noi, în timp ce parteneriatul cu Chrysler va fi extins pe partea de acţiuni.

Fiat deţine deja 58.5 procente din acţiunile Chrysler, iar italienii intenţionează să atingă o participaţie de 100% în conglomeratul din Detroit. Cei de la Fiat au reuşit să atingă 58.5 procente din acţiunile Chrysler după ce au îndeplinit obligaţia de a da naştere unui model nou pentru marca americană, echipat cu un motor care are un consum mediu de 5.8 litri la sută şi poate fi produs în SUA.

Respectivul obiectiv a fost atins prin prisma lui Dodge Dart, un model care a debutat la Salonul Auto de la Detroit şi a obţinut o certificare din partea Agenţiei pentru Protecţia Mediului care a confirmat consumul mediu de 5.8 litri la sută.

Zvonurile privind o eventuală achiziţie a acţiunilor Mazda au fost alimentate şi de Sergio Marchionne, care anunţa că Fiat ar dori să producă modele Mazda în fabricile sale. "Căutăm în continuare şi alte aranjamente bilaterale. Suntem deschişi la orice propunere. Situaţia economică actuală şi costurile dezvoltării unui model fac dificilă dezvoltarea platformelor proprii şi a propriilor trenuri de propulsie pentru orice constructor din industrie. Suntem dispuşi să discutăm cu oricine.", declara Sergio Marchionne, şeful Alianţei Fiat-Chrysler.

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Taguri: Chrysler, Fiat, Mazda

Comentarii (2)

  • Si ce bine ca nu
    Nu am nimic special impotriva FIAT.
    Dar parca nu vreau sa distruga o marca aparte. Nu vreau sa o umple de plastice ieftine tocmai acum cand cx-5 straluceste, nu vreau sa pune motoarele lor premiate dar zgomotoase si mai ales nu vreau sa fure din suruburi si din materialele izolatoare :)) (si asta nu e gluma. Am un prieten care din fabrica a primit masina cu izolatorul de la capota prins in doar 2 din 5 suruburi)
    15 11
  • ...alea 3 suruburi faceau zgomot...u got it?

    in alta ordine de idei poate ca Fiat are un sac cu bani doar ca nu e chiar fara fund.
    11 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru