Fiat opreşte temporar producţia lui Panda

de Sebastian Toma
Luni, 22.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
După ce a anunţat oprirea temporară a producţiei lui 500L, Fiat anunţă că va opera o măsură similară şi pentru Panda, din acelaşi motiv: vânzările slabe.

Fiat Panda, hatchback-ul de segment A al mărcii italiene, va avea producţia oprită temporar vreme de 11 zile în decursul lunii octombrie. Decizia de a introduce o pauză în producţie la fabrica din Pomigliano (sudul Italiei) are rolul de a regla diferenţa dintre stocurile dealerilor Fiat şi cererea înregistrată pentru modelul Panda. Într-o perioadă de o săptămână, cei de la Fiat au anunţat oprirea producţiei pentru două modele din gamă, 500L şi Panda. Ambele modele vor avea producţia oprită temporar pentru că vânzările înregistrate sunt sub aşteptări şi dealerii vor să evite formarea stocurilor mari.

Fiat 500L: producţia crossoverului a fost oprită temporar din cauza vânzărilor slabe

Fiat a demarat încă din luna martie a anului curent o procedură de reducere a producţiei prin înţelegeri de şomaj tehnic cu angajaţii săi, propuse şi susţinute de statul italian. Din cei 4.500 de salariaţi ai uzinei Pomigliano, 1.950 au deja contracte de solidaritate semnate, care implică reducerea numărului de ore muncite la fabrica respectivă în schimbul unui salariu redus proporţional.

Măsura respectivă are rolul de a evita concedierea angajaţilor şi de a reduce cheltuielile companiei. Italienii de la Fiat promit să readucă toate uzinele lor la capacitate maximă odată ce vor înregistra o cerere pe măsură pentru modelele din gamă.

Fiat oferă inclusiv o versiune ”Cross” a lui Panda, echipată cu ornamente inspirate din cele ale modelelor off-road şi tracţiune integrală.

Urmareste Automarket
Gama Panda de la Fiat are un rol important în rândul mărcii, fiind una dintre cele două direcţii abordate în paralel de marca italiană, alături de modelul 500. În timp ce Fiat 500 apelează la clienţii care pun stilul pe primul loc, gama Panda, căreia îi este pregătită o extindere, a fost gândită de la început pentru clienţii mai pragmatici.

Fiat va lansa cinci modele şi versiuni noi în următorii doi ani

Via Automotive News (înreg.) | Fiat

Comentarii (6)

  • Unul dintre factorii care au stat la baza succesului vechiului Panda a constituit-o si fabricarea acestuia in Polonia. Erau costuri mai mici, pretul destul de rezonabil si o masina cu potential real, cel putin in traficul urban. Crezand ca au apucat de urechi iepurele din palarie, au mutat productia in Italia. A venit criza, au mai amanat aparitia modelului care s-a dovedit a fi in fapt vechiul model imbracat in alte haine si cu 20% mai scump.De ce se mira acum??? Sa mai scada pretul, sa ofere si la Panda cei 5 ani de garantie si service gratuit si cu putin noroc vor pluti iarasi. De ceva ani ei se tot sprijina pe vanzarile din Italia dar...poate nu mai e loc...IN FOND SI EI SUNT VICTIMELE PROPRIEI LACOMII DAR SI A EFECTULUI COREAN(KIA HYUNDAI).
    11 10
  • Este interesant de urmarit ce succes va avea Jeep Renegade, construit pe platforma Fiat 500L si 500X.
    7 1
  • @ LUCCI
    Hai sa fim seriosi... "efectul" hyundai kia?!! Ma faci sa rad. Ei sunt NIMIC pe piata masinilor de clasa mini in Europa. RENAULT, Vw, PSA/Toyota... mda,sunt alti grei pe segmentul asta...
    10 4
  • INFORMATI-VA !!!!! Numai anul trecut Fiat 500 + Panda au ocupat primele 2 locuri in segmentul mini , ceea ce reprezinta aproape 30% din piata pe acest segment. Mai mult , pana in 2013 , Panda a fost No1 timp de 9 ani in clasa ei , pana anul trecut , cand a fost detronata de Fiat 500 . In plus , dominatia Fiat in clasa mini continua si anul acesta. Restul doar vorbe ....
    4 4
  • "Anul trecut" ... dar suntem in 2014. Nu pot trai cu ce au vandut in 2013.
    Vanzarile trebuie sustinute, alfel mor de foame.
    5 3
  • Anul acesta , chiar daca vanzarile pt Panda au scazut, Fiat tot domina clasa mini ...asa cum o face de ani de zile.
    4 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru