Fiat Qubo Trekking vine la Frankfurt

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 10.09.2009
Fiat va prezenta facelift-ul lui Fiorino Qubo la Salonul Auto de la Frankfurt. Modelul poate fi echipat cu un motor Multijet de 1.3 litri sau cu un motor pe benzina de 1.4 litri.

Italienii de la Fiat i-au aplicat un facelift modelului Fiorino Qubo si i-au dat un nou nume, Qubo Trekking. Acest model este echipat cu un motor Multijet de 1.3 litri si 74 CP sau cu un motor pe benzina de 1.4 litri. Noul Qubo Trekking este disponibil in doua versiuni de echipare – Active si Dynamic si va debuta la Salonul Auto de la Frankfurt.

Schimbarile la nivel estetic sunt minore, modelul Qubo Trekking primind o noua bara de protectie fata, un scut pentru caroserie si bare pentru amplasarea unui portbagaj suplimentar. Bosajele aripilor au fost umflate, iar geamurile din spate au primit o tenta inchisa pentru a oferi mai multa intimitate.

O noutate la acest model este sistemul Fiat Traction+, care ii poate sa simuleze un diferential auto-blocant in mod electronic, prin rotirea unei roti si transferand puterea la roata cu mai multa aderenta. Sistemul Traction+ functioneaza la o viteza de pana la 27 km/h si este actionat prin intermediul unui buton din bord. Potrivit italienilor de la Fiat, sistemul ii confera lui Qubo Trekking capacitatile off-road ale unui crossover usor.

Pentru ca noul model sa aiba capacitati sporite in off-road, inginerii Fiat au modificat si suspensia lui Qubo Trekking, garda la sol fiind ridicata cu 20 milimetri, pe cand cursa suspensiei a fost marita cu 10 milimetri. Oficialii marcii italiene nu au dezvaluit detalii tehnice suplimentare, iar data de la care modelul Qubo Trekking va fi disponibil este inca necunoscuta.

Via | Autocar

Comentarii (6)

  • gabi o
    cubos
    In bara din fata se mai afla un portbagaj?
    Pe scurt, urat!
    5 0
  • diferential
    poate pana la viteza de 27 km/h.
    2 0
  • @sabin
    "the system operates at speeds above 17mph"
    1 0
  • doamne, dar zici ca e o fata de maimuta ! :)) exact, exact !!!
    1 0
  • diferential autoblocant
    deasupra
    peste
    înainte de
    până la

    cateva interpretari ale cuvantului "above". parerea mea , in continuare, este pana la la 27 km/h. peste aceasta viteza, capacitatea de Off-road, nu mai are sens. nu cred ca cineva se incumeta sa alerge cu peste 30km/h pe un traseu accidentat. ca definitie diferentialul autoblocant, te ajuta sa iesi dintr-o lipsa de aderenta , la 27km/h nu poti sa spui ca nu ai aderenta.
    1 0
  • catalinB
    @sabin...
    ...stai jos, ai nota 4 la limba engleza! above nu inseamna "pana la" nici in chineza...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru