Fiat reacţionează dur: "Acuzaţiile că am falsificat vânzările nu au niciun fundament. Dealerii vor tratament special"

de Daniel Popescu
Vineri, 15.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fiat susţine că nu a falsificat cifrele de vânzări ale maşinilor comercializate în Statele Unite şi afirmă că acuzaţiile fără fundament vin din partea unor dealeri care vor tratament preferenţial.

Ziua de joi a fost una dificilă pentru producătorii auto. După ce Renault a fost victima unor presupuse încălcări a normelor de emisii, cei de la Fiat Chrysler au fost acuzaţi că au oferit mită pentru ca dealerii să falsifice datele de vânzări din Statele Unite.

Constructorul a avut nevoie de aproape 24 de ore pentru a reacţiona şi susţine că acuzaţiile sunt lipsite de orice fundament.

"Procesul face acuzaţii cu privire la rapoarte false de vânzări din partea Fiat Chrysler. Fără să ţină seama de numeroasele cereri pentru a furniza dovezi în acest sens, reclamanţii au refuzat să fundamenteze acuzaţiile. Fiat Chrysler a investigat faptele şi a determinat că acuzaţiile nu au fundament. Reclamanţii au fost notificaţi de asta înainte să intenteze proces", precizează Fiat într-un comunicat de presă.

Urmareste Automarket
Mai mult decât atât, Fiat are şi o explicaţie pentru apariţia unui astfel de caz: dealerii în cauză vor să obţină tratament special prin deschiderea unor noi puncte de lucru pentru producător.

"Începând din 2012 nu au reuşit să obţină performanţe, iar în ultimele luni au folosit ameninţările unui proces într-o încercare greşită de a obţine un tratament special, inclusiv alocarea unor puncte de lucru adiţionale în reţeaua Fiat", mai precizează constructorul.

Apariţia scandalului a determinat o scădere de 10% a acţiunilor Fiat listate pe bursă de la Milano, însă ulterior scăderea s-a temperat la 5% faţă de referinţa zilei de miercuri.

Via Fiat Chrysler

Comentarii (2)

  • AndreiRN
    Tesla a rezolvat aceasta problema murdara si corupta.
    ZERO dealers.
    3 1
  • @AndreiRN Tesla e de nisa cu vanzari ~50.000 parca cfm unei stiri recente de pe AM. FCA vinde de 100 de ori mai mult pe an. Greu la asa numere sa renunti la dealeri...
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru