Fiat trimite 5400 de angajaţi de la sediul central din Torino în şomaj tehnic

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 07.06.2012
Pentru a echilibra pierderile din zona Europa-Asia, şefii Fiat Group au decis ca cei 5400 de oameni cu putere de decizie de la sediul din Torino să intre în şomaj tehnic pentru opt zile. Statul italian va acoperi 80% din salariile acestora.

Esential

8 milioane de euro va economi Fiat Group în cele opt zile de şomaj tehnic al celor 5400 de oameni din administraţie.

5400 de angajaţi ai centrului de comandă Fiat Europa vor fi trimişi în şomaj tehnic pentru opt zile în iunie şi iulie pentru ca producătorul italian să economisească bani. Acţiunea îi afectează pe oamenii din birourile din Torino care conduc destinele mărcii italiene şi pe o parte dintre muncitorii din uzina torineză Mirafiori, iar economia pe care Grupul Fiat o face astfel se ridică la aproximativ un milion de euro pe zi. La concediul temporar forţat impus de conducere se adaugă şi vacanţa anuală tradiţională, care pentru angajaţii Fiat din Torino va veni în luna august.

Cei 5400 de angajaţi - designeri, directori, ingineri, administratori, şefi ai vânzărilor, ai marketingului, ai achiziţiilor, în frunte cu CEO-ul Sergio Marchionne (foto) - vor primi în aceste zile 80% din sumele care li se cuvin, dar acestea nu vor fi suportate de Fiat, ci de Cazza Integrazione, un program prin care guvernul italian îi sprijină pe muncitorii rămaşi temporar în şomaj.

Decizia Fiat vine pentru ca italienii să echilibreze pierderile din zona Europa-Asia-Orientul Mijlociu, regiune în care pierderile au ajuns în primul sfert al anului la 207 milioane de euro, cu 100 de milioane mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului precedent.

Per total, Fiat Group se află însă pe plus la nivel mondial, profitul pe primul sfert al anului - 866 de milioane de euro - fiind datorat mai ales formei remarcabile în care se află mărcile Fiat şi Chrysler în America de Sud.

via | Fiat

Comentarii (3)

  • octupus
    nu-i bai ... ei dau benzina la pret de 1E :)) LAME
    5 3
  • zarnesteanu
    Corectati urgent :) "Cassa Integrazione". Altfel iese o mare porcarie.

    Mai ca-mi vine sa cred ca ati facut greseala intentionat. Sa vedeti cat de repede reactionam :)
    3 0
  • schumi
    Italienii trebuie sa invete sa-si aprecieze singuri munca. Altfel, in curand vom vorbi de Fiat ca un grup american.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru