Fiat va construi modele Chrysler la fabrica Bertone

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 17.09.2009
Fabrica Bertone din Torino va fi folosita de catre Alianta Fiat-Chrysler pentru a construi modele Chrysler. Acestea vor fi distribuite atat pe piata europeana, cat si pe piata americana.

Sergio Marchionne, presedintele Grupului Fiat, a anuntat ca intentioneaza sa construiasca modele Chrysler in proaspat achizitionata fabrica Bertone din Torino. Anutul lui Marchionne este neobisnuit, deoarece italianul anunta initial ca vor produce modele de nisa in aceasta fabrica si ca vor renunta la numele Bertone. Se pare ca singura parte care s-a adeverit din acest anunt implica renuntarea la numele Bertone, pe cand productia se va axa pe modele de serie precum viitorul Chrysler 300 C.

Motivul schimbarii locatiei de productie a acestui model este simplu – odata cu semnarea unei aliante intre Chrysler si Fiat, este mai avantajos pentru producatorul american de automobile sa fabrice modelele sale intr-o uzina detinuta de Fiat. Pe langa asta, contractul celor de la Chrysler cu austriecii de la Magna Steyr va expira la jumatatea anului viitor, pe cand productia la fabrica Bertone ar putea fi reluata in 2011. Cele doua evenimente s-ar putea lega cu usurinta, deoarece odata cu incheierea productiei lui 300 C si Jeep Grand Cherokee din Austria, Chrysler va incheia definitiv socotelile cu austriecii.

Pe langa viitorul Chrysler 300, fabrica Bertone din Torino ar putea sa produca si alte masini ale aliantei Fiat-Chrysler care vor fi bazate pe plaftorma LX a constructorului american. Italienii de la Fiat ar putea folosi platforma cu tractiune spate a acestui model pentru a crea berline de clasa medie pentru marcile Lancia si Alfa Romeo, dar Marchionne nu a anuntat inca un asemenea model.

Via | AutomotiveNews (inreg.)

Comentarii (4)

  • Naivul
    Ce frumos Opel Insignia din poza/.
    4 3
  • opel
    Ar vrea cei de la opel sa arate asa masinile lor.
    2 3
  • Acum serios vorbind, masinile astea doua (insignia si chrysleru din imagine ,200c ENVI daca nu ma insel) au fost lansate in acelasi moment, iar conceptul de la insigia, GTC concept parca, nu prea seamana cu niciuna, deci dupa cum se pare nimeni nu s-a luat dupa nimeni, pur si simplu au iesit masini asemanatoare.
    1 1
  • da cine?
    cine a spusca sunt asemanatoare , nici vorba , pe una scrie opel si pe cealata chrysler
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru