Fiat va lansa noul 500 si in SUA

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 26.05.2008
Succesul noului 500 ii face pe sefii Fiat sa se gandeasca serios la o lansare cu fast a modelului in Statele Unite.

Dupa ce a fost lansat cu mare fast in Europa si a fost primit cu bratele deschise de catre publicul de pe Batranul Continent, noul Fiat 500 se pregateste sa atace frontal piata din Statele Unite. Cel care va proiecta intreg conceptul de lansare in SUA va fi chiar Sergio Marchionne, artizanul revenirii Fiat din ultimii ani.

"Sunt convins ca Fiat 500 ar avea succes in Statele Unite daca va fi oferit cu motorizari si versiuni bogate si daca strategia noastra va fi corecta", sustine seful grupului Fiat, care sustine ca modelul italian se va numi la fel in SUA, cu un singur "mic" amendament: din denumirea oficiala va lipsi "Fiat": "O revenire a lui 500 in SUA nu inseamna si o revenire a marcii Fiat. 500 e un brand in sine, astfel ca pe piata de peste Ocean el se va numi, simplu, '500'", spune Marchionne.

In acest moment, singurul impediment in lansarea lui 500 peste Ocean este pretul sau ridicat in conditiile in care el nu este produs in SUA. Totusi, aceasta problema poate fi remediata - spune acelasi Sergio Marchionne - prin contractarea unei uzine de productrie auto din SUA care sa "gazduiasca" linia de asamblare a minionului model italian.

via | Automotive News 

Taguri: 500, Fiat

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru