Fiat va vinde noul Bravo şi în Statele Unite

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 31.05.2011
Fiat îşi va extinde oferta pe piaţa din Statele Unite cu un model foarte popular în Europa. Este vorba despre Bravo, a cărui viitoare generaţie va fi exportată în SUA sub forma unui crossover.

După micul 500, Fiat pregăteşte lărgirea gamei pe piaţa din Statele Unite. Succesul variantei coupe, care a înregistrat mai multe comenzi decât se anticipase iniţial, a determinat lansarea derivatului cabrio, precum şi demararea planurilor de a introduce alternativa de performanţă, Abarth, alături de o versiune electrică.

Laura Soaves, preşedintele diviziei americane Fiat, susţine că oferta italienilor se va extinde, însă nu va intra pe segmentele tradiţionale ale partenerilor de la Chrysler. Fiat va prefera să rămână un brand dedicat maşinilor de mici dimensiuni, ceea ce va face ca modelele sale să nu depăşească segmentul C.

Declaraţia oficialului anunţă practic debutul noii generaţii a modelului Bravo pe piaţa din Statele Unite. Sergio Marchionne, preşedintele executiv Fiat şi Chrysler, a ţinut să precizeze că deşi vorbim despre următorul Bravo, modelul va oferi o abordare neconvenţională, poate chiar un crossover de talia lui Nissan Qashqai.

Soaves a clarificat şi detaliile privind relansarea brandului Alfa Romeo, a cărui dată de debut a fost amânată după ce Marchionne a respins designul viitoarei generaţii Giulia, urmaşul lui 159.

Din motive clare, Soaves a susţinut că relansarea se va face cu ajutorul coupe-ului sportiv 4C. Modelul va fi produs într-un număr limitat de exemplare.

via | Autocar

Comentarii (2)

  • Bravo lor
    Daca au incaput americanii in 500, or sa incapa si in Brava... Criza le reduce si din pretentii si din circumfertinta busturilor :)
    15 5
  • American Cars
    stie Macaronaru ce stie... americani prefera masinile exacte.. ori mici :mini'cars-urile.. ori masinile mari...da mari:)).
    De aceea masinile din clasa compacta nu prea se bucura de succesul intalnit in europa.Asa ca marchione vrea sa faca din bravo o masina pe gustul lor
    11 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru