Fiat vine la Frankfurt cu Abarth Grande Punto SuperSport

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 14.09.2009
Fiat a dezvaluit primele informatii despre noul Grande Punto SuperSport in versiunea Abarth, care dezvolta 180 CP si 270 Nm dintr-un motor de 1.4 litri.

Fiat a dezvaluit informatiile oficiale ale noului Abarth Grande Punto SuperSport. Modelul italian ofera performante deosebite si este deja disponibil pentru comanda pe unele piete din Europa. Noul Abarth Grande Punto SuperSport este echipat cu un motor supraalimentat de 1.4 litri care dezvolta 180 CP si ofera un cuplu motor de 270 Nm. Cuplul motor maxim este atins la 3.000 rpm, ceea ce ajuta la reprize si la acceleratia 0-100 km/h.

Versiunea Abarth a noului Fiat Grande Punto Facelift poate sa accelereze de la 0 la 100 km/h in doar 7.5 secunde, iar viteza maxima pe care o poate atinge este de 215 km/h. Suspensia si franele acestui model au fost si ele imbunatatite, Abarth Grande Punto SuperSport primind o suspensie mai ferma care are o garda la sol micsorata cu 20 de milimetri. Sistemul de franare are discuri de frana perforate pe toate rotile, iar puntea fata beneficiaza de placute de frana sport.

Jantele au fost si ele inlocuite fata de cele purtate de versiunea standard, modelul fiind echipat cu jante de 18 inch si anvelope de 215/40 in cazul versiunii Abarth a lui Grande Punto SuperSport.

Aspectul exterior este completat de culoarea deja traditionala Airfield Grey, pe cand interiorul a primit un set de scaune din piele Abarth Corsa, create de Sabelt.

La interior, Abarth Grande Punto SuperSport a primit un sistem de telemetrie dezvoltat impreuna cu Magneti Marelli si tehnologia Blue&Me. Noul sistem de telemetrie culege toate informatiile relevante ale masinii – cum ar fi turatia, viteza si treapta de viteza in care ruleaza – si le poate prezenta intr-o fisa la cererea utilizatorului Desigur, aceasta functie este mai utila pe o pista de competitie decat pe sosea.

Via | Leblogauto

Comentarii (1)

  • andrei
    astia chiar stiu sa faca masini
    astia chiar au innebunit cu Abarth, sunt de-a dreptul dementi. dementi frumosi
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru