Filmul spectaculos al recordului stabilit pe Transfăgărășan cu un Subaru WRX STI: "Este un traseu incredibil"

de Daniel Popescu
Vineri, 26.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Subaru a publicat un film de 7 minute cu recordul stabilit în vara acestui an pe Transfăgărășan cu un WRX STI în vara acestui an.

La jumătatea lunii iulie, Subaru of America și Pro Drive au stabilit un record pe celebrul traseu Transfăgărășan.

Mark Higgins, triplu campion de raliuri al Angliei, a fost cronometrat cu 40 minute, 58 secunde și 8 zecimi pe traseul cu o lungime totală de 84.34 kilometri, viteza medie fiind de 122.7 km/h. În total, traseul a avut o diferență de nivel de circa 2041 de metri și 688 de viraje.

În plus, britanicul a reușit la vremea respectivă să stabilească și un record de hill climb după ce a urcat în 7 minute, 35 de secunde și 2 zecimi traseul de 12.3 kilometri dintre Bălea Lac și Bălea Cascadă.

Performanța a fost realizată cu un Subaru WRX STI, iar Higgins a admis la final că a fost impresionat de frumusețea traseului. "Este un drum incredibil. Am condus prin toată lumea, dar Transfăgărășanul are ceva din toate într-un singur traseu. Provocarea a fost vremea, au fost porțiuni unde nu vedeai la 20 metri și zone total diferite. A trebuit să găsim cauciucuri potrivite și a fost o muncă dificilă", a declarat el.

Subaru a realizat acum un clip de 7 minute cu povestea din spatele acestei performanțe, iar acesta include imagini spectaculoase filmate pe Transfăgărășan și opiniile lui Higgins despre provocările la care a trebuit să facă față.

Via Subaru

Comentarii (1)

  • Am spus-o si o repet: imi place motorsportul dar nu sunt de acord cu inchiderea unui drum public in plin sezon, pt. ca niste baieti cu stare sa-si faca reclama. Transfagarasanul e drum public, nu circuit de curse privat ! Aceasta sosea e oricum deschisa doar vreo trei patru luni pe an ... Ca alternativa nu m-ar deranja asa tare ca 2-3 zile pe an soseaua sa fie inchisa si civilii pasionati de auto sa vina cu masina proprie sa dea o tura la 'viteza in coasta pe Transfagarasan' sau 'zilele motorsportului'. Ca sa nu mai vorbesc ca inchiderea drumului la capete a creat probabil mari probleme de siguranta la Balea Cascada, Balea Lac, Conacul Ursului, Piscul Negru, Valea cu Pesti, casa argesana etc zone in care turistii at fi putut fi accidentati pe sosea
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru