Finaliștii World Car of the Year 2019: Audi e-tron, Jaguar I-Pace și Volvo V60 se bat pentru trofeu

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 06.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cei 86 de membri ai juriului World Car of the Year au anunțat finaliștii celor 6 categorii ai competiției. Pentru marele premiu se bat Audi e-tron, Volvo S60/V60 și Jaguar I-Pace, proaspătul câștigător al titlului Mașina Anului 2019 în Europa.

Salonul Auto de la Geneva tinde să devină reperul anunțurilor importante din industria auto. Cel mai important eveniment anual de tip expozițional din industria europeană găzduiește de câțiva ani festivitatea de decernare a trofeului pentru Mașina Anului în Europa (Car of the Year sau COTY), care în acest an a fost primit de Jaguar I-Pace, primul SUV cu sistem electric de propulsie care reușește să intre în grațiile juriului.

Ei bine, tot în timpul Salonului de la Geneva sunt anunțați finaliștii celeilalte competiții majore de profil: World Car of the Year (WCOTY).

Anul acesta, juriul care votează mașinile din cadrul World Car of the Year este format din 86 de jurnaliști de profil. Pe lista scurtă publicată astăzi au rămas două SUV-uri electrice: Audi e-tron și Jaguar I-Pace, prospătul câștigător al titlului Mașina Anului 2019 în Europa.

Ultima poziție liberă de pe lista scurtă a finaliștilor WCOTY a fost ocupat de Volvo S60/V60. În 2018, constructorul suedez reușea "dubla" (Mașina Anului în Europa și WCOTY) cu ajutorul SUV-ului XC40.

Finaliștii celor 6 categorii

La fel ca în anii anteriori, juriul WCOTY va acorda și premii secundare dedicate unor categorii distincte, astăzi fiind anunțați și finaliștii pentru restul segmentelor.

Câștigătorii fiecărei categorii urmează să fie desemnați în 17 aprilie 2019 cu ocazia Salonului Auto de la New York.


World Car of the Year 2019:
Audi e-tron
Jaguar I-Pace
Volvo S60/V60

World Luxury Car 2019:
Audi A7
Audi Q8
BMW Seria 8

World Performance Car 2019:
Aston Martin Vantage
McLaren 720S
Mercedes-AMG 4-door Coupe

World Green Car 2019:
Audi e-tron
Hyundai Nexo
Jaguar I-Pace

World Urban Car 2019:
Hyundai AH2/Santro
Kia Soul
Suzuki Jimny

World Car Design of the Year 2019:
Jaguar I-Pace
Suzuki Jimny
Volvo XC40

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru