Finlandezul zburator si-a incheiat cariera

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 04.12.2007
Marcus Gronholm si-a incheiat cariera de pilot in WRC, unde a castigat doua titluri mondiale.

Esential

2000/2002 sezoanele in care Marcus Gronholm a castigat titlul mondial.

Marcus Gronholm, campionul mondial din 2000 si 2002, a anuntat in timpul sezonului ca se va retrage la sfarsitul acestui an. El a infirmat zvonurile care spuneau ca ar putea totusi participa cu program partial in campionatul de anul viitor: “Ma simt bine stiind ca nu va mai trebui sa conduc prin ceata, ploaie si noroi.

Echipa BP-Ford l-a confirmat deja pe Miko Hirvonen in pozitia de lider al echipei pentru 2008, in timp ce Jari-Matti Latvala este favorit pentru al doilea loc in echipa.

Ultima cursa pentru „finlandezul zburator” a fost in Raliul Marii Britanii 2007 cand a stiut ca are putine sanse sa castige titlu. Finlandezul s-a aflat in fruntea clasamentului WRC in cea mai mare parte a anului, la jumatatea sezonului diferenta dintre el si Sebastien Loeb fiind de 13 puncte.

Francezul a redus handicapul in urma victoriilor de pe asfaltul catalan si de pe cel corsican, astfel ca diferenta dintre cei doi a ajuns sa fie de doar patru puncte cu trei runde inainte de final, mai precis inainte de Raliul Japoniei.

Taguri: Gronholm

Comentarii (5)

  • eu stiam ca saritorului cu schiurile Janne Ahonen i se spune finlandezul zburator
    0 0
  • ...
    un pilot extraordinar.
    sa speram ca ii va prii viata ca fermier.
    parca asta spunea ca vrea sa faca.
    0 0
  • dragos
    zburator
    pai lui Ahonen i se spune finlandezul zburator, dar cine stie, poate asa i se zice si lu' nenea Gronholm, desi mi-e greu sa vad de ce ar fi zburator :D
    0 0
  • Baiat destept...
    Bine face ca se retrage. De ce sa mori coducand ca un nebun. Baietii destepti se retrag in plina glorie si in viata.
    0 0
  • Northern Nightmare
    Marcus Gronholm - dublu campion mondial la raliuri
    Poate ca se cuvenea sa amintiti (ESENTIAL) si producatorul (echipa de uzina) si masina cu care finlandezul, zburator sau nu, a cucerit aceste doua titluri: PEUGEOT, modelul 206 WRC, in diferite "evolutii" tehnice de omologare FIA. Navigator: de fiecare data cumnatul sau, Rautiainen.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru