Fisker a întâmpinat probleme financiare şi ar putea amâna proiectul Nina

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 08.02.2012
Guvernul american le-a refuzat împrumutul celor de la Fisker, iar compania a fost nevoită să concedieze 26 de salariaţi şi 40 de furnizori până la renegocierea contractului.

Fisker Automotive a concediat 66 de persoane în urma unor probleme financiare. Compania americană încearcă să renegocieze împrumuturile solicitate la Departamentul de Energie din Statele Unite ale Americii după ce organismul guvernamental a decis stoparea furnizării de fonduri din cauza vânzărilor slabe ale lui Fisker Karma. Cei de la Fisker au anunţat recent că şi-au scăzut aşteptările de vânzări pentru Karma în 2012, în condiţiile în care guvernanţii sperau ca marca să-şi crească vânzările în următoarea perioadă.

Departamentul de Energie din Statele Unite ale Americii le-a blocat accesul celor de la Fisker la un împrumut de 529 milioane de dolari. Fisker Automotive primise deja 193 de milioane de dolari, pe care îi investise în dezvoltarea unui nou model, numit Nina. Cei de la Fisker sperau să angajeze 2.000 de muncitori la fosta uzină GM din Delaware, dar proiectul Nina a fost amânat pe termen nedefinit. Constructorul de automobile speră să renegocieze termenii contractului cu Departamentul de Energie din SUA pentru a obţine restul sumei aprobate de organismul guvernamental.

Fisker Nina ar fi trebuit să fie un hibrid accesibil, care ar fi trebuit să urce producţia mărcii la peste 75.000 de unităţi pe an. Fisker a cumpărat fabrica din Delaware contra sumei de 18 milioane de dolari de la General Motors şi s-a angajat să investească încă 175 de milioane de dolari în această uzină pentru recondiţionarea şi adaptarea liniei de producţie.

Via | Autoblog

Comentarii (2)

  • @Sebastian Toma
    Cum poti concedia un furnizor? Cum poate fi o persona angajata furnizor?
    In articolul original este altceva. :)
    3 0
  • Ce ar trebui sa fie Nina?
    Suv, sportcar, etc...?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru