Fisker Karma are 3.000 de precomenzi

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 12.07.2011
Fisker va livra primul exemplar Karma la finele acestei săptămâni. Clientul este Leonardo di Caprio, dar alte vedete îşi aşteaptă modelul eletric, fiind rezervate deja 3.000 de unităţi.

Fisker a anunţat că are deja 3.000 de precomenzi asigurate pentru modelul Karma. Constructorul fondat de Henrik Fisker, un fost designer Aston Martin, a creat un model electric cu un şasiu din aluminiu, echipat cu două motoare electrice şi cu un motor pe benzină pentru a încărca acumulatorii montaţi central. Primul client de Fisker Karma este Leonardo di Caprio, dar englezii de la Autocar relatează faptul că Al Gore şi Colin Powell sunt şi ei pe lista de aşteptare pentru un Karma.

Uzina Valmet din Finlanda produce cinci unităţi pe săptămână, iar cadenţa va creşte la 300 de unităţi pe săptămână din noiembrie. Până la începutul anului 2012, cei de la Fisker estimează că vor comercializa toate unităţile Karma puse la dispoziţie publicului. După ce modelul Karma va fi scos din producţie, Fisker va crea o versiune berlină, o versiune shooting break şi o versiune decapotabilă, toate urmând să fie oferite la vânzare în serii limitate.

Versiunea shooting break a lui Fisker Karma va fi prezentată la Salonul Auto de la Frankfurt. Povestea celor de la Fisker abia începe, constructorul urmând să prezinte un rival al lui BMW Seria 3 la începutul anului 2013.

Pentru moment, acesta se numeşte Project Nina. Modelul de serie va avea un preţ de aproximativ 50.000 de dolari, va fi oferit în trei versiuni de caroserie şi va fi construit şi în versiunea cu volanul pe partea dreaptă. Fisker se aşteaptă să vândă 100.000 de unităţi Nina pe an.

Via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru