Fisker raspunde procesului intentat de Tesla

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 15.05.2008
Fisker s-a adresat unei curti de justitie din California pentru a arbitra conflictul cu Tesla.

Fisker raspunde actiunii intentate asupra sa de Tesla Motors cerand unei curti din California sa arbitreze asupra situatiei.

Tesla a dat in judecata Fisker luna trecuta pentru furt intelectual. Oficialii Tesla au acuzat Fisker ca a furat tehnologia electrica dezvoltata de ei in momentul in care constructorul american a fost angajat sa lucreze la designul unui viitor sedan Tesla.

Daca arbitrajul curtii din California va da castig de cauza celor de la Fisker, cele doua companii nu vor mai ajunge in instanta.

Tesla sustine ca boss-ul Fisker, Henrik Fisker si adjunctul sau, Bernhard Koehler, au fost angajati printr-un contract de 875.000 de dolari sa faca designul la unui sedan electric.

In plus, Tesla sustine ca prin contractul semnat, Fisker avea obligatia sa nu foloseasca in alte scopuri datele cu care intrau in contact in momentul proiectarii designului. Asadar, Tesla acuza Fisker ca noul sedan electric Fisker Karma foloseste patentul la care a lucrat Fisker sub contract cu  Tesla.

Vizavi de acest lucru, Henrik Fisker a avut un singur lucru de zis: "Pentru noi este simplu, este un proces ridicol".

Via | Automotive News 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru