Fisker va folosi motorul BMW 2.0 turbo pentru viitorul Atlantic

de Bogdan Mirică
Joi, 04.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fisker a anunţat că a ajuns la o înţelegere cu BMW pentru folosirea motorului 2.0 turbo de 240 de cai putere. Unitatea va fi parte integrantă din ansamblul hibrid al coupe-ului.

Fisker se pregăteşte să dea naştere noului Atlantic, prezentat luna aceasta în cadrul Salonului Auto de la New York. Modelul se va poziţiona sub actualul Karma şi va continua tradiţia hibridă a constructorului de dincolo de Ocean.

Deşi mai are nevoie de aproximativ 150 de milioane de dolari pentru a finaliza producţia lui Atlantic, Fisker continuă să facă pregătiri pentru lansarea versiunii de serie. Constructorul american a semnat recent un parteneriat cu BMW, prin care îşi asigură furnizarea motorului N20 cu patru cilindri de 2.0 litri supraalimentat.

Aşadar, Atlantic va folosi a doua generaţie a trenului de propulsie hibrid EVer (Electric Vehicle extended range) asistat de unitatea BMW pe benzină.

Esential 240 de cai putere oferă motorul BMW de 2.0 litri.
Motorul bavarezilor combină injecţia directă de ultimă generaţie cu sistemul Valvetronic. Unitatea poate livra 240 de cai putere între 5000 şi 6500 de rotaţii, asigurând totodată şi un cuplu motor de 350 Nm.
În prezent, ea asigura propulsia modelelor 328i, 528i, Z4 sDrive28i, X1 xDrive28i şi X3 xDrive28i.

Aşteptat să coste aproximativ 55.000 de dolari în Statele Unite, noul Fisker Atlantic se va poziţiona pe acelaşi eşalon de preţ cu Audi A5 şi BMW 335i.

via bmwblog

Comentarii (2)

  • the hep
    oare pe cand acest ansamblu sub o capota BMW ?
    4 0
  • AndreiRN
    O alegere pe care or sa o regrete.
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru