Fisker va produce 100 de unităţi Karma pentru teste

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 30.05.2010
Americanii de la Fisker au anunţat că vor produce până la sfarşitul anului 100 de exemplare ale modelului Karma pentru teste.

Constructorul american de automobile Fisker a decis ca până la sfârşitul acestui an să producă 100 de exemplare ale modelului Karma. Unităţile vor fi fabricate în uzina celor de la Valmet Automotive din Finlanda şi vor fi folosite ca maşini pentru teste. Aceste informaţii vin din parte investitorului Ray Lane, care a mai declarat că începând cu anul viitor vor fi produse 15.000 de unităţi ale modelului Karma.

"Maşinile vor fi testate infernal, vor fi supuse unor teste de coliziune şi vor fi incluse şi în alte tipuri de teste", a declarat Ray Lane. De asemenea, o parte din aceste unităţi vor fi livrate clienţilor pentru a fi testate în mediul natural. Fisker Karma este un hibrid care poate fi încărcat şi de la priză. Acesta utilizează două motoare electrice care produc un total de 402 cai putere şi dezvoltă un cuplu motor de 1.300 Nm.

În modul electric maşina promite 80 de kilometri cu emisii zero, autonomia fiind oferită de pachetul de baterii litiu-ion.

Dacă socotim şi capacitatea rezervorului folosit pentru alimentarea propulsorului convenţional pe benzină, Karma oferă o autonomie totală de 482 de kilometri.

Via | WCF

Comentarii (1)

  • o mashina foarte frumoasa!
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru