Fisker va vinde hibridul Karma si in Europa

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 16.01.2008
Dupa ce anuntase ca se va concentra doar asupra pietei din SUA, Fisker a declarat ca va vinde Karma si in Europa.

Esential

80.000 de dolari va costa Fisker Karma in Europa.
40.000 de dolari va costa urmasul lui Fisker Karma.

Dupa ce au uimit intreaga presa mondiala de specialitate odata cu dezvaluirea noului hibrid Karma la Salonul de la Detroit, americanii de la Fisker au planuri mari si pentru Europa. Initial, oficialii constructorului de nisa au declarat ca versiunea de productie a hibridului Karma va debuta anul viitor si va fi disponibila doar in Statele Unite intr-un numar redus de exemplare.

Alan Niedzwiecki, directorul departamentului tehnologic Fisker, a declarat insa ca noile planuri ale constructorului american includ si o extindere in Europa. Niedzwiecki a afirmat ca in prezent conducerea Fisker este in cautarea unei retele de dealeri cu experienta pe Batranul Continent, capabila sa demareze vanzarile chiar de la inceputul anului viitor.

In acest moment americanii se gandesc sa produca pe termen scurt 15.000 de vehicule anual, aceasta cifra urmand sa creasca pana la 100.000 de exemplare pe an in viitorul indepartat. Tot Niedzwiecki a declarat ca 50% din vanzarile viitorului Karma vor fi directionate catre Europa, principala piata urmand sa fie Germania, de unde americanii importa si panourile solare folosite in dezvoltarea noului hibrid.

Potrivit primelor estimari, Karma va ajunge in Europa la un pret de 80.000 de dolari. Daca viitorul hibrid va avea succes si pe continentul european, Niedzwiecki a declarat ca va mai exista un urmas pentru Karma, care va porni de la 40.000 de dolari, in acest moment Fisker laudandu-se deja cu inca trei noi modele in stadiu de dezvoltare.

Taguri: Fisker, Karma

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru