Focus ST e prea scump pentru tine? Ford îți oferă Focus Red Edition și Focus Black Edition

de Mircea Meşter
Joi, 17.12.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Inspirați de succesul avut de edițiile speciale Fiesta Red și Black Edition, cei de la Ford lansează aceeași rețetă pe Focus. Noile ediții speciale ne arată că roșul se asortează bine cu negrul atunci când cele două nuanțe sunt așezate de oameni care pricep la asta.

Acum un an și jumătate, Ford demonstra potențialul multipremiatului motor 1.0 EcoBoost montându-l pe două ediții speciale ale modelului Fiesta. Pe Fiesta Red Edition și Fiesta Black Edition, motorul produs și la Craiova reușea să demonstreze că poate urca până la 140 de cai putere. Cele două ediții speciale ale lui Fiesta s-au vândut foarte bine, iar la rezultatele de vânzări au contribuit atât versiunea inedită a motorului de sub capotă, cât și nuanțele exterioare atrăgătoare pentru femeile și bărbații care-și doreau un Fiesta cu look sportiv la un preț sub Fiesta ST.

Ford a învățat multe din lecția predată sieși și prezintă astăzi Focus Red Edition și Focus Black Edition, versiuni speciale dedicate fratelui mai mare al lui Fiesta. Focus păstrează tiparul estetic prezentat pe ediția specială Fiesta, oferind două alternative care ies în evidență în gama actuală a compactei Ford. Dacă Focus Red Edition are o caroserie Race Red asortată cu un plafon negru, Focus Black Edition inversează culorile și oferă o caroserie Black Panther cu acoperiș contrastant roșu.

Grilele cu ramă contrastantă sunt o "semnătură" a edițiilor speciale Red și Black pe Focus.

Esential 182 de cai putere oferă cea mai puternică versiune oferită de Ford pe Focus Red și Black Edition: 1.5 EcoBoost.
3.8 litri/100 km este cel mai bun consum al unei motorizări Focus Red și Black Edition: 1.5 TDCi de 120 CP.
În ecuație intră, în plus, capace asortate pentru oglinzi, o ramă colorată pentru grila frontală, un difuzor de aer cu rol mai degrabă estetic decât funcțional și jante negre de 18 inch.
La interior, Ford a împodobit cu ață roșie scaunele și pielea de pe volan, levier și frâna de mână. Bonus: pedalierul clasic de pe Focus se transformă într-unul din aluminiu.

"Această mașină nu e pentru mediocri. Roșul și negrul sunt culori sportive în mod tradițional, astfel că cele două ediții speciale oferă o combinație foarte dinamică", spune John McLeod, omul care conduce echipa care se ocupă de personalizarea modelelor Ford în Europa.

Dacă Fiesta fusese disponibilă exclusiv în versiunea 1.0 EcoBoost de 140 CP în edițiile speciale Red și Black Edition, versiunea Focus plusează cu o gamă de motoare care acoperă gusturile fiecărui client în parte. Pe benzină poți alege între 1.0 EcoBoost de 125 CP sau 1.5 EcoBoost de 150 sau 182 CP, în timp ce iubitorii motoarelor diesel pot merge pe un 1.5 TDCi de 120 CP sau pe un 2.0 TDCi de 150 CP. Toate cele cinci motoare disponibile sunt cuplate la o cutie manuală cu șase trepte. 

Cusături roșii pe toate materialele moi de la interior: scaune, volan, levier, frână de mână.

via Ford

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru