Fondatorul constructorului Caterham s-a stins din viata

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 28.10.2009
Britanicul Graham Nearn, recunoscut ca fiind omul care a pus bazele brandului Caterham, a incetat din viata. Nearn a fost alaturi de compania sa pana in ultimii ani ai vietii.

Doliu in garajele tuturor posesorilor de Caterham. Omul care a dus la nasterea companiei si a luptat pana in ultimii ani ai vietii pentru popularizarea modelului Seven a incetat din viata.

Graham Nearn este personajul iconic din spatele brandului Caterham, britanicul reusind sa puna bazele constructorului de nisa in 1959. Nearn a fost unul dintre oamenii de baza din cadrul Lotus, responsabil cu dezvoltarea si productia modelului Seven din 1959. Britanicul a cautat insa sa se rupa de producatorul de automobile, reusind sa puna bazele propriei companii, Caterham Cars in acelasi an.

In 1973, Nearn reusea sa cumpere si drepturile de productie ale modelului Seven, exact atunci cand Lotus intentiona sa puna capat ciclului de viata al sportivei. Omul cu care se identifica intreaga istorie Caterham a ramas in functia de presedinte onorific al companiei pana in ultimii ani ai vietii, afacerea fiind condusa in tot acest timp de fiul sau Simon. In 2005, familia Nearn a vandut constructorul de automobile unei noi echipe de manageri, condusa de Ansar Ali.

Noul presedinte a confirmat moartea lui Nearn si a declarat ca ii este recunoscator britanicului pentru "nota personala adusa masinilor Caterham.

In ciuda implicarii noastre in actionariatul constructorului de nisa, Graham va ramane pentru totdeauna inima si sufletul masinilor sportive pe care le producem", a incheiat Ali.

via | Autocar

Comentarii (2)

  • Amin
    Sa-i fie tarana usoara.
    0 0
  • Da
    Asa zic si io..........
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru