Ford a creat o divizie specială pentru dezvoltarea vehiculelor autonome: investiții de 4 miliarde de dolari în 5 ani

de Paul Cosma
Miercuri, 25.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a anunțat investiții de 4 miliarde de dolari până în 2023 pentru dezvoltarea mașinilor autonome și a creat o divizie specială în sens, numită Ford Autonomous Vehicles.

Cu ocazia Salonului Auto de la Detroit, oficialii Ford au prezentat strategia companiei pe următorii 4-5 ani, în centrul atenției fiind mașinile electrice și cele hibride.

Până în 2022, constructorul american vrea să lanseze 40 de modele noi, dintre care 16 vor fi 100% electrice, iar alte 24 vor reprezenta hibrizi plug-in.

Un alt punct de interes pentru Ford este reprezentat de vehiculele autonome. Americanii au anunțat crearea unei divizii speciale Ford Autonomous Vehicles (FAV), care se va ocupa cu dezvoltarea viitoarelor mașini “care se conduc singure”. În total, Ford vrea să investească 4 miliarde de dolari în 5 ani pentru acest obiectiv.

Conducerea FAV va fi asigurată de Sherif Marakby, vicepreședinte Ford care a trecut și pe la Uber, acolo unde s-a ocupat de programul privind vehiculele autonome.

Printre altele, noua divizie are drept sarcină să lanseze un vehicul comercial autonom Ford, la scară largă, în 2021.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru