Ford a demarat producţia motorului Ecoboost de un litru şi 125 de cai

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 09.11.2011
Ford a demarat producţia motorului Ecoboost de 1.0 litri la uzina din Koln. Din 2012 el va fi produs şi în România, la Craiova.

Esential

125 de cai putere dezvoltă cea mai puternică versiune a motorului de 1.0 litri.
170 de Nm este cuplul motorului Ecoboost de 1.0 litri în condiţii normale.

Moment istoric pentru Ford, consemnat astăzi la uzina sa din Koln. Oficialii Ovalului Albastru au marcat intrarea în producţie a noului motor de un litru EcoBoost pe linia de asamblare a fabricii germane, în care Ford a investit nu mai puţin de 134 de milioane de dolari.

Motorul, cu turbocompresor şi injecţie directă, îşi va face debutul în Europa în prima parte a anului viitor şi va încerca să revoluţioneze emisiile şi consumul din segmentul său.

Constructorul din Detroit a anunţat că noul propulsor cu trei cilindri îşi va face debutul pe actuala generaţie Focus, unde va dezvolta 125 de cai putere, va consuma doar 5 litri/100 de km şi va garanta emisii de 114 g/km, o performanţă de neegalat în clasa compactă. Va există însă chiar şi o versiune mai cuminte a motorului, care va garanta doar 100 de cai putere şi emisii de 109 g/km.

Gata să înlocuiască vechiul motor de 1.6 litri normal aspirat, propulsorul de 1.0 litri va garanta, pe lângă cei 100, respectiv 125 de ai putere, şi un cuplu motor generos, de 170 de Nm sau chiar 200 de Nm (cu suprasarcină).

Unitatea Ecoboost se va regăsi şi pe actualul C-Max, dar şi pe viitorul B-Max, model ce urmează să fie produs la Craiova.

Noul motor Ecoboost de 1.0 litri a fost dezvoltat de experţi Ford din întreaga Europă. El va fi produs la uzina din Koln într-un număr de 350.000 de unităţi. Cifra ar putea creşte, având în vedere că motorul 1.0 Ecoboost va fi produs şi la uzina de la Craiova, începând cu primele luni ale lui 2012.

În anii următori producţia se va extinde şi dincolo de graniţele Europei, Ford mizând pe aproximativ 1.3 milioane de motoare Ecoboost de 1.0 litri produse anual.

Comentarii (5)

  • ups
    vreti sa spuneti 'propulsor cu trei cilindri' nu litri
    8 0
  • si eu pe aici
    greseala
    Constructorul din Detroit a anunţat că noul propulsor cu trei litri îşi va face debutul pe actuala generaţie Focus

    Cred ca vroiai sa zici trei cilindri... deh, graba strica treaba.
    4 0
  • cum ar zice unii..
    racheta cu motor de scuter..
    me likes it :)
    9 3
  • Alex Radoi
    Pacat ca n-are si o distributie pe lant.
    7 2
  • AndreiRN
    Scurta folosinta
    Ati vrut motoare de scurta folosinta si Ford va ascultat si va facut unul.
    Dupa 5 ani merge la casare si cumparati alta masina.
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru