Ford a fabricat la Craiova 400.000 de motoare EcoBoost

de Sebastian Toma
Luni, 08.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford sărbătorește producția de 400.000 de motoare EcoBoost la fabrica sa din Craiova. Cota de producție atinsă a fost obținută după doar trei ani și o lună de la debutul motorului la Craiova și a fost sărbătorită cu un show de tip gymkhana semnat Simone Tempestini.

Ford Craiova a fabricat 400.000 de motoare EcoBoost. Unitatea aniversară, un 1.0 EcoBoost, va fi trimisă la uzina Ford din Saarlouis, Germania, unde va echipa un Focus. Fabrica Ford din Craiova a început să producă motoarele EcoBoost în luna mai a anului 2012. La vremea respectivă, era introdus în fabricație motorul 1.0 EcoBoost, premiat trei ani la rând cu distincția ”Motorul Internațional al Anului”. Începând cu aprilie 2013, fabrica a început să producă și unitatea 1.5 EcoBoost, trimisă la uzinele Ford din întreaga lume, pentru a echipa diferite modele ale constructorului, printre care și Mondeo.

REPORTAJ: Cum am construit un Ford B-Max în Craiova

Până acum, Ford a investit peste 230 de milioane de euro în fabrica de motoare din Craiova. În total, Ford investește peste un miliard de euro în producția de vehicule și motoare din România. Uzina Ford din Bănie are un singur model pe linia de fabricație, B-Max, un monovolum de clasă mică. Din nefericire, vânzările sub așteptări ale acestui model de nișă au necesitat mai multe opriri ale producției la Craiova, în vederea reglării stocurilor cu cererea de pe piață. Sindicaliștii Ford doresc introducerea unui al doilea model în fabricație la această uzină, în vederea eliminării situațiilor în care uzina este nevoită să ia pauze voluntare de producție pentru a regla stocurile.

Pentru moment, poziția oficialilor în această direcție vizează căutarea posibilităților pentru cel de-al doilea model fabricat la Craiova, nefiind încă anunțată o decizie oficială.

REPORTAJ: Restart în Bănie - Craiova a revenit pe harta producătorilor auto mondiali cu noul Ford B-Max

Urmareste Automarket
Fabrica Ford din Craiova produce aproximativ 700 de motoare pe zi.
Motoarele produse în România sunt apoi livrate în Germania, Spania, Turcia, Taiwan și Thailanda. Divizia de motoare a fabricii Ford din Craiova are aproximativ 800 de angajați, care lucrează în două sau trei ture, în funcție de necesități. Pentru a sărbători fericitul eveniment în producția uzinei, echipa Ford Craiova a pus la care un clip inspirat din seria Gymkhana a celebrului Ken Block, pentru care au apelat la pilotul Simone Tempestini și al său Ford Fiesta R5.

Ford: "Continuăm să sprijinim B-Max, iar Craiova e o parte importantă a portofoliului nostru"

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru