Ford a găsit un compromis pentru iubitorii de SUV-uri: versiune cross pentru Focus, rivală cu Volkswagen Golf Alltrack

de Bogdan Mirică
Marti, 29.03.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a anunțat oficial că va lansa versiuni cross pentru majoritatea modelelor din gamă. Focus este unul dintre candidați, urmând să beneficieze de o versiune gata să se bată cu Volkswagen Golf Alltrack.

Atunci când nu au suficienți bani pentru a face SUV-uri sau timpul de lansare presează, constructorii auto găsesc soluții de compromis, cum sunt versiunile cross. A făcut-o Seat cu noul Leon xPerience, a făcut-o Skoda cu Octavia Scout și a făcut-o și Volkswagen cu Golf Alltrack. Prin urmare, de ce să nu o facă și Ford?

Barb Samardzich, președintele Ford Europa a declarat pentru Automotive News că Ovalul Albastru va da naștere unor versiuni cross în toată gama sa de pe Bătrânul Continent. Asta înseamnă că rețeta inaugurată prima dată de Audi cu modelele sale Allroad va fi aplicată și pe produsele Ford, inclusiv pe Fiesta, după cum susține Samardzich.

Rețeta acestor noi modele presupune adăugarea unor protecții din plastic la nivelul caroseriei și a unor bare de ancorare pe acoperiș. Este foarte probabil ca și suspensia să fie înlocuită și ușor înălțată pentru a permite accesul în teren accidentat.

Esential 2019 este termenul limită pentru lansarea celor cinci modele SUV sau crossover.
Deși nu există informații despre ce modele cross este vorba, Samardzich a precizat că, în următorii trei ani, Ford va lansa cinci modele SUV sau crossover.
În condițiile în care știm deja două nume (Kuga facelift și Edge), este clar că ne putem aștepta la alte trei versiuni cross pentru alte modele din gamă.

Viitoarea generație Focus este unul dintre candidați, cu șanse mari să se bată cu Volkswagen Golf Alltrack.

Ford a mai cochetat cu acest segment în anul 2009, atunci când divizia locală olandeză Ford a creat o versiune X Road a vechiului Focus, vândută în doar 300 de unități. 

via wcf

Comentarii (4)

  • tre sa i puna si 4x4, altfel e degeaba...
    9 1
  • "Atunci când nu au suficienți bani pentru a face SUV-uri " ?
    Nu! Mai degraba atunci cand vor sa-ti ia ochii sau sa investeasca in imaginea de piata a unui model. Pe ei ii costa foarte putin investitia, probabil 500 euro maxim, iar tie iti vand masina cu cel putin 2000 euro peste modelul obisnuit.
    10 2
  • @tibi: Subscriu - versiunile "Cross" sint de obicei scumpite anormal si artificial; fara sa am vreun parti-pris, VW a fost campion la capitolul asta, cu Cross-Up-ul sau Polo Cross.

    P.S. Un pic de claritate-n plus n-ar strica totusi stirii AM, fiindca responsabilul Ford sugereaza lansarea unor versiuni usor "off-road-izate" doar estetic, in timp ce modelele altor marci citate aici au toate tractiune integrala - Seat Leon X-Perience, Skoda Octavia Scout, Volkswagen Golf Alltrack.
    4 0
  • razvanis
    Cross pe generatia focus veche?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru