Ford a introdus un sistem de control al calităţii cu lasere

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 03.06.2011
Ford investeşte 70 de milioane de euro într-un sistem cu lasere de verficare a asamblării. Acesta va fi introdus la uzinele din Chicago, Michigan şi Saarlouis (Germania).

Ford a dezvoltat un sistem de control al calităţii, care va fi montat pe liniile de asamblare ale fabricilor sale. Sistemul utilizează lasere şi este 100% automat, scopul său fiind reducerea luft-urilor dintre panourile de caroserie şi asigurarea unui montaj de calitate. Cei de la Ford consideră că această tehnologie le va oferi modele de calitate superioară, iar antifonarea şi comfortul în cabină vor fi îmbunătăţite dramatic graţie acestor modificări.

"Tehnologia laserelor robotizate ne oferă un grad de precizie pe care nu l-am putut atinge până acum. Sistemele verifică spaţiile dintre componentele automobilului cu o precizie de până la o zecime de milimetru", a declarat Ron Ketelhut, inginer şef în cadrul Departamentului de Dezvoltare şi Construcţie a Caroseriilor Ford.

Tehnologia celor de la Ford asigură montarea optimă a panourilor de carosreie, reducând zgomotul generat de vânt fără să adauge kilograme de antifonare în plus. Un alt avantaj este creşterea nivelului de calitate al vehiculului, alături de îmbunătăţirea aspectului său – panourile de caroserie mai apropiate oferind un aspect mai atrăgător, cât timp acestea sunt montate simetric.

Doar fabricile Ford din Chicago, Michigan şi Saarlouis se vor bucura de acest sistem, cel puţin în faza incipientă. Între timp, uzina Ford din Craiova suferă de pe urma asamblării neatente, numeroase vehicule fiind trimise la posturile de retuşuri pentru a oferi un produs finit la standardele constructorului american.

Via | WorldCarFans

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru