Ford a lansat noul Fiesta Van: modelul de clasă mică are două locuri și un volum de încărcare de 1.000 de litri

de Cornel Șocariciu
Marti, 24.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a prezentat noul Fiesta Van, o utilitară destinată orașului. Modelul Ovalului Albastru a renunțat la bancheta din spate, iar acum promite un volum de încărcare de 1.000 de litri.

Ford extinde gama noii generații Fiesta cu derivatul dedicat utilizărilor comerciale. Avem în față noul Fiesta Van, o versiune care abandonează bancheta din spate în favoare unui volum de încărcare generos.

Noul Ford Fiesta Van a fost expus în premieră în cadrul salonului destinat vehiculelor comerciale ușoare de la Birmingham. Bazat pe varianta cu trei uși a noului model de clasă subcompactă, Fiesta Van dispune de panouri din tablă în locul geamurilor laterale din spate.

La interior, modelul Ovalului Albastru renunță la bancheta din spate. Volumul oferit acum de Fiesta Van ajunge la 1.000 de litri, în timp ce suprafața de încărcare are o lungime maximă de circa 1.3 metri. Capacitatea de încărcare anunțată de Ford pentru Fiesta Van este de aproximativ 500 de kilograme. Ford a pregătit Fiesta Van cu o podea solidă, cu panouri de protecție noi și cu patru elemente de prindere.

Tot la interior, clienții vor găsi noul sistem de infotainment SYNC III care comunică cu pasagerii prin intermediul unui ecran tactil cu o diagonală de 8 inch.

Sub capota micuței utilitare, Ford oferă fie un motor pe benzină de 1.1 litri cu trei cilindri de 85 de cai putere, fie un propulsor EcoBoost de 1.0 litri cu 125 de cai putere. Fanii unităților diesel nu au fost uitați. Aceștia au la dispoziție motorul de 1.5 litri în versiunile de 85 CP sau 120 CP.

Cei care vor un look ceva mai agresiv, pot opta pentru versiunea Sport a lui Fiesta Van. Aceasta oferă un kit de caroserie sport și jante de 18 inch din aliaj. La interior, Ford propune scaune modificate și un volan nou.

Cu ocazia lansării noului Fiesta Van, Ford a anunțat și introducerea sistemului FordPass Connect în gama de utilitare. Pentru moment, acesta este disponibil pe Fiesta Van și Transit Connect. Cu ajutorul acestui sistem, clienții vor beneficia de conectivitate 4G și hotspot Wi-Fi (până la 10 dispozitive). 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru