Ford a plătit 200.000 de dolari pentru un Tesla Model X, doar pentru a-l dezmembra

de Bogdan Mirică
Joi, 21.04.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a vrut să fie printre primii proprietari ai noului Tesla Model X. Americanii au cumpărat SUV-ul electric pentru a realiza o disecție și o analiză atentă a tehnologiei Tesla.

Majoritatea constructorilor auto cumpără modelele rivalilor pentru a-și cunoaște mai bine competitorii. Este o practică des întâlnită, care le permite producătorilor auto să disece și să analizeze ce au lansat ceilalți.

Ford nu face excepție, însă cea mai recentă achiziție a constructorului american trebuie să fi fost printre cele mai costisitoare de acest gen. Asta pentru că americanii au plătit aproximativ 200.000 de dolari pentru a fi printre primii care au acces la noul Tesla Model X.

Așa se face că pentru 55.000 de dolari plătiți în plus, Ford a reușit să parcheze în garajul său primul SUV electric al rivalilor americani. Este vorba dspre exemplarul Model X cu numărul 64, cumpărat de la un dealer din California, care a scos astfel un profit frumușel de pe urma disperării Ovalului Albastru.

Esential 200.000 de dolari a plătit Ford pentru un Tesla Model X.
Suma poate părea însă ridicol de mică pentru Ford, dacă ne gândim că gigantul a promis să investească 4.5 miliarde de dolari în programul său de extindere a gamei de vehicule electrice.
Acest program ar urma să dea naștere unui număr total de 13 vehicule electrice sau cu o anumită formă de electrificare până la finalul lui 2020.

Comentarii (11)

  • Sunt cretini de-a dreptul. Mai intai fac act de prezenta simbolic ani la rand cu un Focus electric mediocru, apoi o spun pe sleau ca nu-i intereseaza o autonomie mai mare si se complac in a fi codasii segmentului electric.
    Acum mai nou cauta sursa de inspiratie la cine te pomenesti?! La Tesla, o marca ce se va scufunda la randul sau in mediocritate din momentul in care in viitorul apropiat MAREA de constructori traditionali vor oferi autonomii net superioare...Ford incearca sa capete un avantaj competitiv, dar nu cauta bine... E clar haos si disperare in conducerea Ford.
    46 42
  • cand spui ford poti sa tragi si apa...
    Fix Or Repair Daily
    37 39
  • @NAMEN
    au papat bani seriosi ani buni cu "development" si acum bosii nu vad rezultate.

    normal ca cineva o sa si-o ia pe coaja!
    30 17
  • "gigantul a promis să investească 4.5 miliarde de dolari în programul său de extindere a gamei de vehicule electrice"

    Dezvoltarea lui Nissan LEAF a costat 4,5 miliarde de dolari (masina lansata prin 2010 si gandita dupa 2005), iar Ford spune ca va investi aceeasi suma de acum incolo... Macar in al 12-lea ceas...
    Sa ne amintim la ce decalaj a fost lansat Modeo in Europa fata de America. Daca sefii Ford conduc masini cu aceleasi reactii incetinite cu care conduc compania, atunci ar intra in primul copac ! Slava domnului ca merg cu avioane particulare pe banii fraierilor.
    38 21
  • hai sictir
    E un fan nissan pe aici care posteaza sub mai multe nume si incearca sa ne convinga ca Tesla face masini foarte proaste, ca marketing-ul american spala creiere........bla,bla,bla! Pustiul asta bolnav incearca sa ne spuna ceva ce nici macar el nu crede! Pacat de el....
    26 34
  • Asta inseamna sa fii mafiot! :))))

    Cred ca Musk le-ar zice: "Aaaa, daca stiam ca vreti sa cumparati si sa dezmembrati un model X va dadeam eu unul gratis si cu manual de asamblare de la IKEA" :)))
    15 23
  • Asta e al 2-lea comentariu al meu la stirea asta, iar AM poate confirma.
    Am expus o evolutie factuala a lucrurilor. Ce? Deranjeaza adevarul ?
    Indoctrinatilor, disperatilor si diversilor conspirationisti le cade greu la stomac? Dati cu lamaie ! Trece greata!
    20 14
  • Bogdan
    Nu stim cat au cheltuit deja, si la ce nivel sunt cu cercetarea. Comentariile de mai sus sunt doar pareri in vant si free ford bashing for no good reason.
    11 16
  • ...numai cunoscatori pe-aici, gen nexus, respect celor ce se comporta cu decenta...asta e o practica normala in lumea auto:
    http://www.automarket.ro/stiri/chiar-atat-de-usor-se-face-un-tesla-model-3-marchionne-daca-va-fi-70581.html
    10 12
  • Nu văd nicio problemă în faptul că un producător auto sau din orice alt domeniu cumpără un produs de la concurență. Contează scopul final: să te perfecționezi.
    3 3
  • @Bogdan
    Ia arunca o privire aici !

    http://www.automarket.ro/stiri/ce-i-prea-mult-strica-ford-nu-va-lansa-masini-electrice-cu-autonomie-de-70577.html

    Kevin Layden, director Ford: "Cred că în momentul de faţă lansarea lui Focus Electric cu o autonomie de 160 de kilometri va satisface o bună parte din populaţie. Va fi accesibil şi va reprezenta un pas înainte comparativ cu unde suntem acum"

    VERSUS

    Carlos Ghson, CEO Nissan: "Nissan explorează noi materiale chimice şi soluţii pentru a produce baterii mai mici, mai uşoare şi mai ieftine. Vom putea oferi lejer 400-500 km autonomie"

    http://roulezelectrique.com/la-future-nissan-leaf-aura-t-elle-540-km-dautonomie/
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru