Ford a prezentat un nou Mustang: V6 de 305 CP

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 30.11.2009
Cea mai noua versiune a lui Ford Mustang beneficiaza de un motor V6 de 305 si vine cu o serie de imbunatatiri tehnice inspirate. La nivel estetic, modelul ramane neschimbat.

Ford a publicat primele imagini si date oficiale legate de cea mai noua versiune a lui Ford Mustang. Varianta Model Year 2011 va fi prezentat in premiera mondiala in cadrul Salonului Auto de la Los Angeles, care va avea loc la mijlocul acestei luni.

Diferentele fata de actualul Ford Mustang sunt aproape nule la nivel estetic, marile schimbari avand loc sub capota si sub caroserie. Principala noutate este reprezentata de aparitia unui motor Duratec V6 de 3.7 litri care dezvolta 305 CP si 380 Nm si care il inlocuieste pe vechiul motor V6 de 4.0 litri care dezvolta abia 210 CP. Acesta este cuplat cu o cutie manuala sau automata cu sase rapoarte, ambele fiind transmisii de ultima ora dezvoltate de Ford special pentru noul Mustang. Acestea ofera un consum si emisii sensibil mai coborate decat cele ale transmisiei anterioare cu cinci rapoarte, trecand de la 9.1 litri/100 km la 7.9 litri/100 km.

Printre celelalte modificari de ordin tehnic se numara aparitia unui noi sistem de directie cu asistenta electrica, schimbarea completa a suspensiilor si imbunatatirea coeficientului aerodinamic prin modificari subtile care au avut loc in partea frontala si in cea posterioara a masinii. Ford le va da ocazia clientilor sa aleaga un kit Performance care va imprima un caracter mult mai sportiv la nivelul caroseriei modelului american.

via | Ford USA

Comentarii (5)

  • Intrebare pentru domnii Redactori
    Domnilor Redactori,Sunt curios daca ati avut ocazia sa testati noul Mustang noul Camaro sau noul Challanger.Daca da,cam pe unde se pozitioneaza Mustangul? Multam
    0 0
  • mircea
    @criss
    Nu, nu am avut ocazia sa le testam. De altfel, foarte putini europeni au ocazia asta. Ne-am dori, dar asta e deja altceva :)

    La o comparatie a datelor tehnice, cele trei stau cam asa: http://www.detnews.com/graphics/2009/autos/ponycars_stats.jpg

    Un test pe larg efectuat de colegii americani de la MotorTrend suna asa: http://blogs.motortrend.com/6474694/editorial/2010-camaro-mustang-challenger-the-best-ever-ponycars/index.html

    Numai bine.
    1 0
  • oooo
    Imaginile alea cu blocul motor, in ansamblu? fooooarte provocatoare...hmmm :P
    0 1
  • Re:Mircea Mester
    Multam Mircea.Personal s i sufleteste ordinea ar fi cam asta: Challanger,Camaro,Mustang.Tehnic vorbind:Camaro,Mustang,Challanger.Sunt atat de ieftine in variantele de baza in USA si totusi atat de greu de obtinut.Oricum astea da masini cu personalitate. Numai bine!
    0 0
  • departe de N55
    noul motor de 3l BMW, nume cod N55 este cu mult superior...
    totusi masinile astea "muscle car" au avantajul unui pret f mic pe piata din SUA, dar sunt departe de coupe urile germane sau chiar japoneze, 370Z este un exemplu relevant!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru