Ford a produs 500.000 unitati Focus in China

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 31.03.2010
Ford Focus a fost produs in 500.000 de exemplare la fabrica din Chongqing, iar americanii sunt extrem de incantati de aceasta reusita, mai ales ca Focus a inregistrat o crestere de 78% a vanzarilor in luna ianuarie 2010.

Fabrica Ford din Chongqing sarbatoreste productia a 500.000 de unitati Focus pe piata din China. Ford a debutat pe piata din China in 2005, iar americanii sunt foarte incantati de rezultatele lor de pe piata chineza. In ianuarie 2010, Ford a vandut 17.151 de unitati Focus, cu 78% mai multe decat in aceeasi luna a anului trecut. Modelele Focus produse in fabrica din China sunt destinate exclusiv pietei chineze.

Ford produce atat versiunea sedan a lui Focus, cat si hatchback-ul cu cinci usi la fabrica sa din China. Chinezii nu vor primi noul Focus – prezentat la Salonul Auto de la Detroit din acest an – pana in anul 2012, in ciuda faptului ca acesta este un model global care va debuta pe pietele din Statele Unite ale Americii si Europa pana in 2011.

Cea de-a doua generatie a lui Focus a debutat pe piata in 2004 si va fi produsa pana la sfarsitul acestui an la nivel mondial. Ford Focus C307 utilizeaza platforma Ford C1 pe care o imparte cu Volvo S40, V50 si C70, dar si cu Mazda3 si generatia precedenta a lui C-MAX.

Chinezii vor produce si comercializa acest model pe piata interma cu un an mai mult decat celelalte filiale Ford gratie succesului inregistrat de Focus pe piata din China. Chongqing a fost separat de provincia Sichuan in martie 1997 si este cel de-al treilea centru de productie al autovehiculelor din China si cel mai mare centru industrial de productie al motocicletelor din aceasta tara.

Via | Autoblog.it

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru