Ford aduce primele sale vehicule electrice in Europa in 2011

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 05.03.2010
Americanii de la Ford au anuntat ca vor aduce versiunea electrica lui Transit Connect si in Europa. Modelului i se vor alatura ulterior Focus, Kuga, Mondeo si Fusion in versiuni "electrificate".

Ford a anuntat ca va dezvolta cinci modele electrice de productie pana in 2013. Primele modele electrice de la Ford vor intra pe piata din Europa inca din 2011. Ford va dezvolta doua modele cu zero emisii de carbon, doua hibride si un hibrid care poate fi incarcat si de la priza. Pentru moment, cei de la Ford nu au dat detalii despre modelele pe care sunt bazate primele vehicule electrice pe care le vor introduce pe piata europeana.

Primul vehicul alimentat cu baterii de la Ford este Transit Connect Electric si va fi disponibil incepand cu aceasta toamna pe piata din America de Nord. Modelul va debuta pe piata din Europa la jumatatea anului 2011. Vehiculul comercial alimentat cu baterii este primul pas din planul global de electrificare al celor de la Ford. Dupa cum stiti, Ford produce Transit Connect in Turcia si in Romania. Americanii vor prelua caroseriile deja construite in fabricile lor si le vor aduce in Detroit pentru a le echipa cu trenul de propulsie electric.

Odata ajunse in Detroit, cei de la Azure Dyanmics vor instala bateriile, motoarele electrice si sistemul ce control al electronicelor. Pentru moment, aceasta este procedura pentru modelele care vor fi vandute pe piata din Statele Unite ale Americii.

Procedura pentru europeni nu a fost definitivata inca, existand inca posibilitatea – cel putin din punct de vedere tehnic- de a construi versiunea electrica a lui Transit Connect la Craiova.

Ford va dezvolta si o versiune electrica a lui Focus, care va fi vanduta si pe piata din Europa. Ulterior, Ford va dezvolta hibride pe platformele viitoarelor Fusion Kuga si Mondeo. Cei de la Ford spera ca modelele lor electrice sa reprezinte intre 10 si 25% din vanzarile globale Ford pana in anul 2020.

Via | AutomobileMagazine

Comentarii (2)

  • ford
    tranzit conect complet electric sau hibrid?si se mai pune o problema la cele electrice durata de viata sau la cate cicluri de incarcare rezista bateriile si costurile de inlocuire a acestora.banuiesc ca nu le arunci cu totul avand in vedere ca o masina utilitara ar trebui sa aiba o durata de utilizare ceva mai mare
    1 0
  • era sa uit
    mai apare si problema incarcarii pt cele complet electrice.de unde naiba le incarci din cate stiu nu exista nici un fel de infrastructura pt asa ceva
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru