Ford amână lansarea lui Focus RS în favoarea lui Kuga şi a lui Focus Electric

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 15.03.2012
Ford a sistat dezvoltarea noului Focus RS în favoarea noii generaţii a lui Kuga şi a versiunii electrice a lui Focus. Odată ce aceste modele vor fi lansate, Ford va pregăti de debut noul Focus RS.

Ford va amâna dezvoltarea viitorului Focus RS în favoarea altor modele din gamă realizate pe platforma lui Focus, anunţă australienii de la Caradvice. Gunnar Herrmann, directorul liniei de modele de segment C de la Ford, le-a spus celor de la Caradvice că Ford se va concentra pe modele precum Kuga şi Focus Electric înainte de a pune pe piaţă noul Focus RS. Kuga şi Focus Electric au prioritate în faţa lui Focus RS datorită volumelor de vânzări pe care constructorul american speră să le obţină cu acestea, în timp ce Focus RS ar putea fi construit în serie limitată, la fel ca predecesorul său.

Viitorul Focus RS este aşteptat să debuteze alături de un motor turbo de 2.3 litri, care să dezvolte cel puţin 320 CP. Unitatea cu patru cilindri în linie va angrena roţile din faţă printr-o transmisie manuală cu şase trepte şi un diferenţial cu alunecare limitată, iar întreaga punte faţă va fi ţinută în frâu de suspensia Revoknuckle. A doua generaţie a lui Focus RS era echipată cu un motor turbo de 2.5 litri, cu cinci cilindri în linie, care provenea din gama Volvo şi dezvolta 305 CP.

Cel mai puternic model din actuala gamă Focus poartă sufixul ST şi oferă 250 CP şi 360 Nm. Modelul are un motor EcoBoost de 2.0 litri cuplat unei transmisii manuale cu şase trepte.

În comparaţie cu versiunea standard a lui Focus, modelul ST are o suspensie schimbată, un sistem de frânare mai performant şi un ESP reconfigurat. Sistemul de control al stabilităţii oferă trei moduri diferite de operare.

Via | Caradvice.com.au  

Comentarii (5)

  • focus RS
    Regele intarzaie sa apara....
    17 19
  • intrebare
    @RS
    cati ani ai?
    11 14
  • @intrebare
    Copilu,acuala generatie focus rs a fost mult timp lider in cest segment.
    Mai mult ca sigur se va intampla la fel cu noua generatie.Mai ales ca vor lansa un motor cu mai multi caluti.
    Tu probabil esti fanul obosit megane rs.....
    10 11
  • Calule, mananci ovaz...?!
    1 5
  • AndreiRN
    Motiv
    O decizie inteleapta.
    RSul e un moft de serie mica si probabil si neprofitabil pe cand restul sunt masini de serie care se vor vinde si vor aduce profit firmei din care sa cheltuie si pt modelul de moft.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru