Ford amenință cu mutarea producției din Marea Britanie: constructorul pregătește alternative în cazul Brexit fără acord

de Paul Cosma
Miercuri, 13.02.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a transmis premierului Theresa May că va grăbi pregătirile pentru mutarea producției din Marea Britanie în alte țări, potrivit publicației The Times. Cu două uzine în Marea Britanie, Ford susține că va pierde până la un miliard de dolari dacă Brexitul va avea loc fără un acord.

În urmă cu câteva săptămâni, Ford a venit acum cu o estimare a pierderilor pentru scenariul în care Marea Britanie și Uniunea Europeană se vor “despărți” fără să semneze un acord comercial.

Pierderile Ford ar urma să fie de cel puțin 500 de milioane de dolari și ar putea ajunge la o “factură” de până la un miliard, potrivit calculelor făcute de constructor.

În acest context, Ford ia în calcul mutarea producției din Marea Britanie în alte țări. Potrivit The Times, constructorul a lansat un avertisment către premierul britanic Theresa May și a spus că pregătește alternative de producție pentru cazul în care Brexit nu produce un acord între Marea Britanie și Uniunea Europeană.

Americanii au două fabrici de motoare în Marea Britanie și vor să evite scenariul unui Brexit “neplăcut”, ce ar duce la creșterea costurilor și a pierderilor pe lanțul de producție. Ieșirea Marii Britanii din UE este programată pe data de 29 martie.

Ford este cel mai vândut brand auto din Marea Britanie, aici fiind comercializate circa o treime din mașinile produse la fabrica din Köln (Germania).

Via Reuters

Comentarii (6)

  • ACE - Craiova
    Au loc BERECHET imediat langa Craiova, pe Platforma de la Isalnita (cca. 7-8 km de centrul orasului) si ABSOLUT TOATE UTILITATILE, nu doar pentru o uzina FORD ci pentru doua chiar !!!!!!
    FORD YOU ARE VERY WELCOME HERE !!!!!
    15 1
  • someone
    @ ace: de acord cu tine ace: si daca nu vor construi o fabrica noua, atunci sa aduca macar juma de productie de focus sau fiesta aici
    9 1
  • Octavian
    De fapt Ford ar vrea oricum sa inchida in UK ca sa mai reduca din costuri dar nu vor sa-i supere pe englezi. Odata cu brexitul ar putea gasi si o motivatie.

    @ACE: Din cate stiu la Craiova cauta oameni si nu gasesc. Deci nu terenul ar fi problema.
    Pe de alta parte nici nu vor sa ofere mai multi bani. E diferenta enorma de salariu intre angajatul englez si angajatul roman.
    10 1
  • Ii asteptam cu praz,paine si sare in Banie!
    9 1
  • @Octavian
    Salariile sunt, intr-adevar, mici.
    Stiu de la colegi de liceu care lucreaza la fabrica de motoare.
    Din cate se pare, sunt mai mici chiar in comparatie cu cat se castiga la Mioveni.
    Dar comparatia cu Anglia nu tine.
    Niciodata nu vor fi salarii comparabile decat atunci cand economia, in ansamblu, va genera un PIB pe locuitor macar apropiat de cel al UK.
    La o adica, si salariile de la Skoda sunt inferioare celor din Germania..
    4 1
  • Edikkk
    Aici este prostia imensă a celor de la Ford sau JRL...

    Ok ok nu le dau salarii identice ca în UK dar dacă le dau 50% eu Ford TOT IES ÎN CÂŞTIG !

    Dar nuuuu lacomia maximă, nu până la sânge, până la os !!

    Şi apoi se plâng ca idioţii că nu găsesc oameni să angajeze.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru