Ford are grijă de vecinii tăi: americanii au lansat un sistem care poate reduce sunetul evacuării unui Mustang

de Bogdan Mirică
Marti, 01.08.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sunt situații în care vecinii ar putea fi deranjați de sunetul puternic al evacuării unui Mustang, așa că Ford a gândit un mod silențios de rulare.

O mare parte din clienții lui Ford Mustang au ales mașina pentru cum sună motorul. Ce te faci însă când realizezi că noua ta mașină, de care ești foarte mândru, îi deranjează pe vecinii din cartier cu zgomotele produse de evacuare? Te pregătești să o vinzi?

Ford a găsit o soluție după ce a aflat că printre cele mai deranjante zgomote pentru vecini se află și sunetul evacuării. Așa că a lansat Good Neighbor Mode, adică un mod de funcționare silențios pentru evacuarea sa.

Ideea îi aparține lui Steve von Foerster, un oficial Ford, care a pățit-o destul de serios într-o dimineață. În vreme ce își scotea mașina din parcare, un Ford Mustang Shelby GT350, unul dintre vecini a chemat poliția pentru că era deranjat de zgomotul evacuării sale. Din fericire, povestea s-a terminat cu bine pentru oficialul Ford, însă a fost suficientă pentru a-l determina pe acesta să gândească o soluție capabilă să evite astfel de situații.

Așa a luat naștere Good Neighbor Mode, primul sistem din industria auto care poate reduce zgomotul evacuării.

Până în prezent existau doar sisteme care îl amplificau. Modul special gândit de von Foerster asigură pornirea mașinii într-un mod mai silențios și rularea în același ritm. Bineînțeles, există și reversul medaliei, odată ce ai ieșit din cartier.

Comentarii (1)

  • O chestie de laudat.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru