Ford are planuri noi pentru Fiesta: transmisie automată pe ST și versiune RS

de Cornel Șocariciu
Duminica, 20.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Actuala generație Ford Fiesta ST poate fi comandată doar cu o cutie manuală. Conform unor informații apărute la nivel internațional, constructorul american are în plan lansarea unei versiuni cu transmisie automată cu dublu ambreiaj. De asemenea, Ford nu exclude prezentarea unui Fiesta RS.

Noua generație Ford Fiesta ST a fost prezentată în urmă cu câteva luni, iar acum, Hot Hatch-ul constructorului american este disponibil și în România. Versiunea cu trei uși are un preț de pornire de 19.750 de euro cu TVA.

Pentru moment, Fiesta ST poate fi comandată doar cu o transmisie manuală cu șase rapoarte, însă americanii au în plan și o versiune echipată cu o cutie automată cu dublu ambreiaj.

Sub capotă, Ford Fiesta ST are un motor de 1.5 litri EcoBoost cu trei cilindri care produce 200 de cai putere și 290 Nm. Hot Hatch-ul constructorului american accelerează de la 0 la 100 km/h în 6.5 secunde, iar viteza maximă se oprește în dreptul valorii de 232 km/h.

De asemenea, actuala generație Fiesta ar putea primi și o versiune RS. Dacă proiectul primește undă verde, lansarea ar urma să aibă loc până în 2020.

"Nu pot să vă spun, dar sunt foarte ocupat", a declarat Leo Roeks, șeful Ford Performance Europe, afișând în același timp un zâmbet larg. 

Via | Motoring

Comentarii (1)

  • poate reusesc si ingroapa Focusul, la cum arata e mai bine sa ascunda monstruozitatea aia de design.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru