Ford B-Max - prima fotografie. Cea mai frumoasă maşină construită vreodată în România

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 01.02.2012
Ford a prezentat primele imagini şi informaţii oficiale ale noului B-Max, monovolumul mic pe care îl va construi la fabrica din Craiova. Debutul său are loc la Salonul Auto de la Geneva.

Ford B-Max, modelul-vedetă al fabricii din Craiova, a fost dezvelit astăzi pe internet. Modelul va debuta la Salonul Auto de la Geneva şi producţia va începe în luna aprilie. B-Max şi-a păstrat caracteristica inovatoare prezentată de concept: lipsa montantului B. Acest lucru îi obligă pe cei de la Ford să realizeze o caroserie mai rigidă în acea zonă şi să folosească scaune faţă cu centuri integrate. Noul monovolum mic al celor de la Ford se mândreşte cu cel mai mare spaţiu de depozitare din clasa sa şi cu execuţie şi materiale de înaltă calitate. O singură motorizare a acestui model va fi construită la uzina din Craiova – unitatea 1.0 EcoBoost care va fi oferită în trei niveluri de putere: 100, 120 şi 125 CP. Pe lângă motorizarea EcoBoost, B-Max va fi disponibil şi în compania diesel-urilor Duratorq TDCi.

"B-MAX combină un design incitant şi inovator cu dotări care înainte, puteau fi găsite numai în clasele superioare de masini. Este o maşină complet nouă care răspunde nevoilor unui număr tot mai mare de clienţi care îşi doresc mult mai mult de la o maşină din clasa mică.", a afirmat Stephen Odell, preşedinte şi CEO, Ford Europa.

Deşi rivalul principal al lui B-Max este Opel Meriva, cei de la Ford spun că vor să atragă şi clienţii tradiţionali ai compactelor, graţie spaţiului suplimentar de la bord.

Ford B-Max prezintă scaune spate rabatabile 60/40, iar acestea pot fi apoi pliate pentru a releva o podea perfect plată. Scaunele din faţă vor fi disponibile atât în versiuni cu airbag-uri laterale, cât şi în versiuni fără airbag-uri laterale. Totodată, furnizorul de scaune al celor de la Ford a anunţat că modelul B-Max va fi oferit atât cu scaune cu reglare manuală, cât şi cu scaune cu reglare electrică. Unele versiuni vor beneficia şi de tapiţerie din piele, au declarat oficialii Johnson Controls.

Noua abordare a modului de deschidere a portierelor lui B-Max (glisare) oferă un acces deosebit de bun pentru şoferi, pasageri şi bagaje, graţie eliminării stâlpului central. Oficialii Ford spun că montanţii B au fost integraţi în portiere, ceea ce ar trebui să îi ofere lui B-Max un punctaj corect la testele EuroNCAP. Debutul lui B-Max pe piaţa din România va avea loc în al treilea trimestru al anului, pieţele din Europa de Vest urmând să primească acest model înaintea consumatorilor români.

Via | Ford

Comentarii (29)

  • Aristide
    Gresit! Daewoo Nubira 2 a fost cea mai frumoasa. Aspect de limuzina.Cine a condus Nubira stie despre ce vorbesc.
    27 46
  • vrajeli
    exagerati...
    28 14
  • Nubira nu se construia, venea pe module si doar se asambla.
    32 2
  • Da, este de departe cea mai frumoasa masina construita vreodata in Romania, dar nici nu putem spune ca a avut concurenta vreodata.

    Sunt foarte curios daca acest motor nou EcoBoost chiar face ce zice Ford ca face. Ca si VW ziceau de TSI-uri ca o sa consume putin etc.
    30 12
  • mircea
    Eu sunt de acord cu titlul.
    Este un pas inainte pt. industria de profil din Ro.
    Si asta poate face ca si dacia sa acorde mai multa atentie design-ului.
    Sunt tare curios si pretul de achizitie care va fi (m agandesc ca ceva de la 12000-13000 in sus).
    Oricum in Romania nu este piata pt asa gen de masina ..daca nu are 5 metrii si porbagaj de 1000 L eventual sa fie si berlina nu e masina :)
    29 11
  • ei na!
    interesant titlu
    Trebuia sa puneti semnul de "Publicitate" in fata la articolul asta.
    25 12
  • ?!
    pai in "poza" creata de Ford, se vede clar umbra montantului B!!! cine a fost geniul creativ?
    4 7
  • se intoarce lumea auto cu susul in jos...
    Asta masina frumoasa? Doamne fereste!...Arata a automobil de jucarie! :))) Automarket, daca recunoasteti ca faceti publicitate la Ford va inteleg...
    21 25
  • montantul B..
    ...nu e totuna cu rama geamurilor laterale, mai "Geniule"! Usa soferului se deschide normal, iar cea din spate culiseaza pe sina pe care o vezi pe aripa spate spre si sub stopuri (dunga aia neagra pentru tine). Pentru ca si manerul este in stanga usii, dupa cum observi, ca sa poti trage usa spre spate glisant, ca la orice dubita... Iar in mijloc ramane un mare gol si niciun stalp de care sa dai cu capul!!! (vezi asta in orice poza Google cu Bmax, inainte sa deschizi gura)
    16 1
  • Montant B?
    Ce este acela montant B?
    2 11
  • Meseriasi frate, au aparut masini fara scaunele din fata
    " Scaunele din faţă vor fi disponibile atât în versiuni cu airbag-uri laterale, cât şi în versiuni fără airbag-uri laterale "

    Exista vre-o masina fara scaunele din fata ? Care-s alea ?
    1 27
  • @Automarket
    Exagerati... sunt alte MPV-uri mult mai frumoase. Miroase a marketing ieftin
    20 25
  • Blaa...
    inovator...
    oare usile alea se vor deschide si cand au un strat generos de gheata pe ele?
    11 4
  • @john
    tu stii sa citesti ?
    Nu se vorbeste de MPV-uri in general ci de ce se face in Romania ... si atunci cred ca poti fi de acord cu afirmatia din titlu ...

    In fine asta e mai putin important ... ce e important ca se face in ro si asta este f. bine pentru noi. Poate avem norocul si mai vine si al treilea constructor auto in romania (dupa ce l-am ratat pe mercedes ...)
    25 18
  • Mie mi se pare chiar ridicola! Dar gusturile nu se discuta. Oricum tot material dictat de marketingul Ford se numeste scriitura de mai sus...
    22 17
  • Carlos
    @flo
    Oooooooh ai mai invatat sa scrii...! Parca tu erai semi-analfabetul ala care manca bezele de Lodgy si Scenic, nu?? Prindea-ti-ai capul intre usile lui B-max, oachesule! :))
    15 11
  • B-max
    masina chiar mi se pare super.
    Eu zic ca are sanse mari sa se vanda in peste 150 000 de exemplare/an, iar lucrul asta se va simti la PIB.
    10 10
  • AndreiRN
    Bravo Ford
    Deci iarasi cetateanul american isi ia de la gura si da la romani sa munceasca si sa castige si ei o paine.
    Dar oricat ar face si ajuta tot om rau e considerat de fosti comunisti si copii lot.
    11 11
  • AndreiRN
    Ford B-Max este o creatie proprie a diviziei Ford Europe..........nu are nimic dea face cu ford-urile 'heavy-duty' de peste ocean........
    9 5
  • Super
    Vine Ford-ul B-MAX pe strada romaniei!
    8 3
  • carlos
    iata-ma, mai bine te urci tu in lodgy si ramai acolo, tu crezi ca poti sa impingi apa la deal?, desteptule...
    3 7
  • gigel manelistu
    e r@h@t
    In numarul de februarie a revistei auto motor si sport, se zxice ca B max VA AVEA montant B. Eu pe cine sa cred? Pe un site de masini care mai face greseli din cand in cand sau o revista pe care o cumpar de 10 ani in fiecare luna dar care face si ea la fel de multe greseli?
    4 8
  • Pentru @AndreiRN
    Multumesc mult. De fiecare data cand iti citesc "perlele" imi dispare orice complex de inferioritate. Esti un moument! :)
    7 2
  • bussamentefrumoasa
    frumoasa,Romania
    Cea mai frumoasa pentru mine ...e ESPERO ,atat cat avea romanesc in ea.
    4 9
  • @Carlos
    Pe site-ul asta vin tot felul de oameni care nu au avut in viata lor o masina ...sau daca au avut au avut niste gunoaie si in afara sa comenteze ce au scris altii altceva nu stiu .

    Automarket ar trebui sa impuna doar unserilor autentificati sa poata posta sau vota comentarii. (asa cum e pe hotnews de ex.).
    Daca vreti mahala ... o aveti pe evz ..si pe alte siet-uri care lasa orice manelist sa injure si sa scrie toate ineptiile din lume.

    Ma scuzati pt. offtopic dar cu unii nu se poate discuta civilizat.

    Ei au doua trei teme ..daca e ceva de Renault/Dacia ..totul e super, sunt cei mai buni din lume, daca e vorba de VW/Ford/Opel/Toyota ...sunt niste porcarii care sunt urate si proeste (a auzit el de la pretenul vecinului :) )

    multa bafta !
    4 8
  • AndreiRN are dreptate!! Americanul a creat locuri de munca si noi trebuie sa fim recunoscatori pt asta!

    @tzenu_bmw
    Ford Europe este controlata de compania-mama de peste ocean.Cei din America spun ce trebuie facut si ce nu....
    6 6
  • @flo
    Prietene flo daca ne dai exemplu de site gen hotnews mai bine te duci sa strigi hai basescu!Lasa-ne cu siturile astea de postaci pedelaci! Aici vorbim despre masini...
    on-topic: pana una alta titlul e ok si felicitari ford...si romanii trebuie sa mai produca ceva in tara asta...fie si cu capital strain...
    3 4
  • raduku
    Stalpii centrali
    Nu prea imi place ideea de a renunta la stalpii centrali ...
    5 2
  • ford b-max
    Lipsa stalpilor centrali o face sa fie mai vulnerabila,
    Nu cred ca acesta masina va rupe inima targului,si nu astea sunt problemele ci lipsa drumurilor din Romania,
    In rest cu motoare facute la Craiova,am indoieli.
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru